Letní perník
Perník je oblíbený díky rychlé a snadné přípravě. Během léta ho můžeme trochu ozvláštnit přidáním červeného rybízu. Drobné kuličky rybízu v těstě příjemně osvěží. Na závěr perník potřeme čokoládovou polevou.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 619 kJ / 4 211 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 101,11 g |
Tuky | 98,65 g |
Vláknina | 35,50 g |
Cholesterol | 533 mg |
Sodík | 488 mg |
Sůl | 2,03 g |
Sacharidy | 712,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mouku promícháme s cukrem, kypřicími prášky a prosetým kakaem. Přidáme rozšlehaná vejce, olej, marmeládu a mléko nebo kávu. Promícháme.
Krok 2: Troubu včas rozpálíme na 170 °C. Těsto vylijeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy a rovnoměrně prosypáváme bobulkami rybízu. Zvolna pečeme asi 35 minut.
Krok 3: Po vytažení z trouby necháme perník chvíli chladnout. Potom ho vyklopíme z formy na mřížku a necháme úplně vychladnout.
Krok 4: Perník přelijeme čokoládovou polevou, kterou poté necháme na dezertu důkladně ztuhnout v lednici.
Krok 5: Před servírováním perník krájíme nahřátým nožem, aby čokoládová poleva nepopraskala. Ještě můžeme jednotlivé kousky ozdobit ušlehanou smetanou.
Zveřejněno 4. 7. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Letní perník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2y3N
Moje poznámka
Letní perník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2y3N
Nejnovější recepty
Linecký koláč s cuketou
Přidáno před 15 hodinami
Koláč s tvarohem a rybízem
Přidáno před 21 hodinami
Lečo v omeletě
Přidáno 3. 7. 2025 08:29
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno 2. 7. 2025 19:13
Květák bez smažení
Přidáno 2. 7. 2025 16:46
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno 2. 7. 2025 13:51
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
MichalS před 1 hodinou
Polévka vinná
Milan.Krimsky před 9 hodinami
Sytá uzená polévka
JiriSeidler před 11 hodinami
Francouzský toust se šunkou a sýrem
Rennna před 14 hodinami
Tvarohová bublanina
HanaHanka před 14 hodinami
Hříbková omáčka
Darwin před 14 hodinami
Extra rychlé lívance
zelenapampeliska před 14 hodinami
Vejce v hořčicové omáčce
Ivyjg před 16 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
mouka hladká,
cukr krupice,
kypřící prášek,
kypřící prášek do pečiva,
kakao,
vejce,
olej,
marmeláda rybízová,
mléko,
ovoce,
poleva čokoládová,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře (2)