Letní perník
Perník je oblíbený díky rychlé a snadné přípravě. Během léta ho můžeme trochu ozvláštnit přidáním červeného rybízu. Drobné kuličky rybízu v těstě příjemně osvěží. Na závěr perník potřeme čokoládovou polevou.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 17 619 kJ / 4 211 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 101,11 g |
| Tuky | 98,65 g |
| Vláknina | 35,50 g |
| Cholesterol | 533 mg |
| Sodík | 488 mg |
| Sůl | 2,03 g |
| Sacharidy | 712,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mouku promícháme s cukrem, kypřicími prášky a prosetým kakaem. Přidáme rozšlehaná vejce, olej, marmeládu a mléko nebo kávu. Promícháme.
Krok 2: Troubu včas rozpálíme na 170 °C. Těsto vylijeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy a rovnoměrně prosypáváme bobulkami rybízu. Zvolna pečeme asi 35 minut.
Krok 3: Po vytažení z trouby necháme perník chvíli chladnout. Potom ho vyklopíme z formy na mřížku a necháme úplně vychladnout.
Krok 4: Perník přelijeme čokoládovou polevou, kterou poté necháme na dezertu důkladně ztuhnout v lednici.
Krok 5: Před servírováním perník krájíme nahřátým nožem, aby čokoládová poleva nepopraskala. Ještě můžeme jednotlivé kousky ozdobit ušlehanou smetanou.
Zveřejněno 4. 7. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Letní perník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2y3N
Moje poznámka
Letní perník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2y3N
Nejnovější recepty
Ragú z červené čočky a zeleniny
Přidáno před 14 hodinami
Tlačenkový salát podle ČSN
Přidáno před 14 hodinami
Medové kornoutky s krémem
Přidáno před 17 hodinami
Kokosové sušenky
Přidáno před 19 hodinami
Drážďanská štóla
Přidáno před 21 hodinami
Vanilkové rohlíčky podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Listový salát s ořechy
Limek před 9 hodinami
Margot kuličky
Junys před 10 hodinami
Zapečené kuřecí řízky
Elivet před 10 hodinami
Oříškovočokoládová bábovka
[email protected] před 10 hodinami
Rychlá ořechová bábovka
Misatomanova před 10 hodinami
Jihočeská kulajda
RomanaMonika před 12 hodinami
Jednoduché řezy s krémem ze zakysané smetany a šlehačky
Mi_Ky před 12 hodinami
Sypaný jablečný koláč
magdalenka před 13 hodinami
Polévka z oranžové tykve
Kajkajak před 13 hodinami
Chlupaté knedlíky ze syrových a vařených brambor - podrobně
NikolaHlatka před 13 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
mouka hladká,
cukr krupice,
kypřící prášek,
kypřící prášek do pečiva,
kakao,
vejce,
olej,
marmeláda rybízová,
mléko,
ovoce,
poleva čokoládová,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře (1)