Letní perník
Perník je oblíbený díky rychlé a snadné přípravě. Během léta ho můžeme trochu ozvláštnit přidáním červeného rybízu. Drobné kuličky rybízu v těstě příjemně osvěží. Na závěr perník potřeme čokoládovou polevou.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 619 kJ / 4 211 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 101,11 g |
Tuky | 98,65 g |
Vláknina | 35,50 g |
Cholesterol | 533 mg |
Sodík | 488 mg |
Sůl | 2,03 g |
Sacharidy | 712,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mouku promícháme s cukrem, kypřicími prášky a prosetým kakaem. Přidáme rozšlehaná vejce, olej, marmeládu a mléko nebo kávu. Promícháme.
Krok 2: Troubu včas rozpálíme na 170 °C. Těsto vylijeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy a rovnoměrně prosypáváme bobulkami rybízu. Zvolna pečeme asi 35 minut.
Krok 3: Po vytažení z trouby necháme perník chvíli chladnout. Potom ho vyklopíme z formy na mřížku a necháme úplně vychladnout.
Krok 4: Perník přelijeme čokoládovou polevou, kterou poté necháme na dezertu důkladně ztuhnout v lednici.
Krok 5: Před servírováním perník krájíme nahřátým nožem, aby čokoládová poleva nepopraskala. Ještě můžeme jednotlivé kousky ozdobit ušlehanou smetanou.
Zveřejněno 4. 7. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Letní perník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2y3N
Moje poznámka
Letní perník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2y3N
Nejnovější recepty
Kakaový koláč s rebarborou a kokosem
Přidáno před 5 hodinami
Mrkvová buchta z remosky
Přidáno před 5 hodinami
Ragú z kančího masa na švestkách
Přidáno před 5 hodinami
Pšenično-žitný domácí chlėb
Přidáno před 5 hodinami
Tagliatelle se špenátem, kuřecím masem a sýrovou omáčkou
Přidáno před 5 hodinami
Cottage pizza s celozrnnou moukou
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nadýchaný hrnečkový perník
Truhlik12 před 2 hodinami
Rebarborový koláč
tara23 před 3 hodinami
Mechový dort (se špenátem)
Natkaaa před 4 hodinami
Vepřová panenka plněná slaninou a nivou, smetanový pórek.
Makupari před 4 hodinami
Strouhaná buchta II
Xsaxana před 5 hodinami
Strouhaný koláč II
Xsaxana před 5 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
JanaBalcarova před 5 hodinami
Cajunské kuřecí kousky se zeleninou a těstovinami
Coolbins před 6 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
radekfiala před 6 hodinami
Maso po Sečuánsku
ErikaBak před 7 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
mouka hladká,
cukr krupice,
kypřící prášek,
kypřící prášek do pečiva,
kakao,
vejce,
olej,
marmeláda rybízová,
mléko,
ovoce,
poleva čokoládová,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře (1)