Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kedlubnové placky

Zeleninové placičky se snad dají udělat z čehokoliv. Kedlubny nesají vlhkost, proto je zde jako pojivo použit strouhaný sýr a zakysaná smetana. Placičky jsou velmi dobré a dají se jíst teplé i studené.

Hodnocení receptu je 4,9 (41×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 921 kJ /
698 kcal
Bílkoviny43,44 g
Tuky38,86 g
Vláknina6,65 g
Cholesterol 405 mg
Sodík 1,19 g
Sůl2,90 g
Sacharidy40,76 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Šunku nakrájíme nadrobno. Kedlubnu nastrouháme na hrubo. Přidáme smetanu, vejce a všechny zbývající suroviny. Vymícháme těstíčko, které by nemělo být tekuté. Krok 2: Mouku přidáváme postupně, do konzistence malinko hustšího bramborákového těsta. Krok 3: Lžící klademe do rozehřátého tuku kopečky a upravíme je do placiček. Smažíme z obou stran do zlatova. Krok 4: Hotové placky odkládáme na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk. Dobré jsou teplé i studené.

TIP: Kedlubny - nejlepší recepty

Zveřejněno 7. 6. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kedlubnové placky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AG49

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kedlubnové placky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AG49

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

:-)<3:yes::yes: Výborné, dělávám :-K

Recept je super jen jsem neměla jiný sýr než nivu a přidala na zahuštění ještě asi lžíci strouhanky. Děkuji za recept<3

Máme hodně kedluben, tak jsem z nich také smažila tyto placky. Chválím a určitě ještě udělám.:yes::-K

Vypadá to výborně a lákavě...určitě vyzkouším:yes:

Tématické fráze:
recepty z kedlubny, kedlubny recepty, kedlubna recepty, kedlubove placky, kedlubny recept, recept z kedlubny, kedlubna v receptech, placky z kedluben, kedlubnove placicky, kedlubnové pkacky, placky s kedluben, kedlubnove recepty, kedlubnové placky pecene na plechu, kedlubna,recepty, recept na přípravu kerlubů, recepty na kedlubny, placky z kedlubny z troubě, placky kedlubma, kedlubnove placky z trouby, recepty kedlubna

Suroviny:
smetana zakysaná, kedlubna, šunka, sýr strouhaný, mouka hladká, vejce, česnek sušený, bylinky, sůl, pepř mletý, tuk na smažení

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu