Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

12 nejlepších večeří do 30 minut: Připravte si kuřecí steak, maďarské nudle s tvarohem, slané palačinky nebo bramboráky!
Zdroj: Toprecepty, mika59

Máte hlad a na vaření nemáte čas? Žádný problém! Připravili jsme pro vás výběr dvanácti nejoblíbenějších receptů, podle kterých zvládnete uvařit a podávat na stůl jídlo do půl hodinky! Přitom nejde o žádné polotovary, ale poctivé domácí vaření!

Hrátky s plátky

Jste-li spíš na maso, vsaďte na kuřecí prsa. Jsou rychle hotová a lze je připravit jako steak, třeba jen s dušenou zeleninou, případně s těstovinami. Další možností jsou přírodní vepřové řízky. Maso stačí jen naklepat, osolit, opepřit, zlehka obalit v hladké mouce a osmažit z obou stran v pánvi na rozpáleném oleji. Velmi rychlé jsou na přípravu i ryby. Takový losos na bambusových výhoncích je delikatesa, která uspokojí i náročnější strávníky.

Do 30 minut

Rychlé ještě nutně nemusí znamenat odbyté. Pokud vás při přípravě oběda, večeře nebo moučníku pro návštěvu tlačí čas, nepropadejte panice. I pouhých 30 minut stačí k tomu, abyste vykouzlili…

Pokud chcete připravovat maso na minutkový způsob, vybírejte takové druhy, jež nevyžadují dlouhé vaření či dušení. Sem patří kromě kuřecích prsou třeba i vepřová pečeně, vepřová panenka, hovězí svíčková, případně vyzrálé druhy hovězího masa jako jsou nízká i vysoká roštěná, květová špička nebo pupek. Ty ovšem už vyžadují kuchařské zkušenosti. Jde o maso dražší a nešetrnou úpravou by se mohlo znehodnotit. Jak na dokonalý steak se dočtete zde. pokud zrovna dobré steakové hovězí nemáte, vsaďte na jiné „rychlovky“. Tady jsou:

Někdo to rád sladké

Věděly to už naše babičky. Mnohé sladké pokrmy lze zvládnout rychle, nestojí moc peněz a ještě si na nich pochutnáte. Mezi nejklasičtější patří poctivá krupicová kaše. Je hotová do patnácti minut a dobře zasytí. Navíc chutná dětem i dospělým. Chcete-li udělat kaši ve slavnostnější verzi, nahraďte část mléka 12% smetanou a na hotovou kaši nastrouhejte mléčnou čokoládu. Dalším dobrým sladkým pokrmem, hotovým v cukuletu jsou nudle s tvarohem. Tvaroh dodá jídlu potřebné bílkoviny, takže vás to zasytí podobně jako maso. Česká kuchyně zná sladkou verzi toho jídla, maďarská zase slanou s tvrdým tvarohem a se slaninou. Podobně lze nasladko i naslano udělat palačinky. Z tohoto důvodu je obvyklejší, že se palačinkové těsto nesladí, a to právě proto, aby se upekly „univerzální placky“, které lze plnit dle chuti.

Bramboráky a placky

Placky všech možných druhů patří k levným, snadným a rychle hotovým jídlům. Mezi všemi asi vedou bramboráky, ale oblíbené jsou i jiné placky, třeba ze zbylých vařených brambor, případně placky květákové nebo jednoduché kedlubnové. Prakticky všechny placky se dají po upečení ještě naplnit. Anebo lze zvolit „španělskou cestu“, a sice koupit placky hotové, v tomto případě tortilly, a ty naplnit, třeba směsí z kuřecího masa, nakrájeného na nudličky, smíchaného se zeleninou či jinými přísadami.

Karbanátky

Mleté maso, to je obvykle záruka úspěchu v kuchyni. Jednak je rychle hotové, jednak je úžasně šťavnaté a dá se ochutit či připravit mnoha různými způsoby. Jedním z nejoblíbenějších jsou právě karbanátky. Ačkoliv mezi ty nejznámější patří karbanátky ze směsi mletého hovězího a vepřového masa, lze je připravit z libovolných druhů mas, nebo i ze zeleniny. A co takhle ochutnat netradiční karbanátky tvarůžkové nebo bramborové?

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více