Vepřové závitky v žampionové omáčce
Vepřové závitky v žampionové omáčce s pečenou rýží se skvěle hodí k nedělnímu obědu s rodinou. Měkkému a šťavnatému masu s lahodnou omáčkou by odolal jen málokdo. Pečená rýže s cibulí se k masu skvěle hodí.
Postup přípravy
Krok 1: Maso mírně naklepeme, sůl a pepř smícháme, přidáme oloupaný utřený stroužek česneku a touto směsí potřeme plátky masa. Poklademe plátky slaniny a rozdělíme na ně omyté listy ze dvou větviček petrželky. Maso svineme a rolky zajistíme párátky nebo omotáme nití.
Krok 2: V hrnci rozpálíme 2 lžíce oleje, přidáme závitky, které osmahneme ze všech stran. Vmícháme protlak, podlijeme trochou vývaru, šťávu prošleháme a zvolna dusíme asi 45 minut.
Krok 3: Mezitím očistíme žampiony, nakrájíme je na plátky, které osmahneme ve zbylém oleji. Opečené houby přidáme k závitkům, přidáme máslo na zjemnění a podlijeme zbylým vývarem. Společně dusíme na mírném ohni ještě asi 15 minut, dokud maso nezměkne.
Krok 4: Asi 5 minut před koncem vaření přilijeme smetanu. Závitky vyjmeme z omáčky, zbavíme párátek či nití a vložíme je zpět.
Krok 5: Rýži důkladně propláchneme, zalijeme vodou, osolíme, přidáme celou cibuli a uvedeme do varu. Dusíme pod poklicí na mírném ohni asi 8 minut. Poté rýži přesuneme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme zakrytou ještě asi 15–17 minut. Do měkké rýže vmícháme zbylou najemno nasekanou petrželku.
Zveřejněno 21. 12. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové závitky v žampionové omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYRr2
Moje poznámka
Vepřové závitky v žampionové omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYRr2
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 4 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 15 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 19 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 23 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Toskánský bůček
poirotka před 28 minutami
Vajíčková tlačenka
pavelcicha před 32 minutami
Zadělávaná mrkev s hráškem
Mimino před 1 hodinou
Chilli con zeleninka
jana-bartikova@seznam.cz před 2 hodinami
Kuřecí kousky se žampiony v sýrové omáčce
Lucie 66 před 2 hodinami
Půlnoční flamendr
Slavista62 před 4 hodinami
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Slavista62 před 4 hodinami
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 14 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 14 hodinami
Suroviny:
plátek vepřový,
sůl,
pepř mletý,
česnek,
slanina anglická,
petrželka hladkolistá,
olej,
protlak rajčatový,
vývar masový,
žampióny,
máslo,
smetana,
rýže dlouhozrnná,
voda,
sůl,
cibule
Komentáře (1)