Vídeňská roštěná s rýží
Recept ještě nebyl hodnocenVídeňská roštěná patří mezi poklady klasické české kuchyně. Už jen ten samotný název zní vznešeně. Skvělá minutková úprava kvalitního hovězího masa s křupavou cibulkou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 498 kJ / 358 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 7,00 g |
Tuky | 0,70 g |
– nasycené | 0,30 g |
– nenasycené | 0,20 g |
–– mononenasycené | 0,10 g |
–– polynenasycené | 0,10 g |
––– omega 3 | 0,01 g |
Vláknina | 1,90 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6 mg |
Sůl | 0,03 g |
Sacharidy | 80,00 g |
– cukry | 4,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Vídeňská roštěná patří mezi poklady klasické české kuchyně. Už jen ten samotný název zní vznešeně. Skvělá minutková úprava kvalitního hovězího masa s křupavou cibulkou…
Španělský ptáček s rýží a omáčkou je jedním z klasických a oblíbených jídel české kuchyně. Plátky zpravidla hovězího masa jsou plněny vajíčkem, okurkou, špekem a v tomto…
Rýže připravená v troubě je sypká a velmi chutná. Svou chutností předčí i rýži připravovanou v rýžovaru.Takto připravená je vynikající i na zavářku do polévek, neboť…
Cibuli nakrájíme nadrobno, rajčata, papriku, mrkev a maso na kostičky. Hrášek propereme a vše osolíme a opepříme.Do hrnce nalijeme dva hrnky vody, osolíme a přidáme rýži…
Šťavnaté kuřecí maso, listový špenát a jemná smetanová omáčka se sýrem je skvělá kombinace, která téměř vždy chutná výtečně. Když k tomu přidáte jako přílohu zlatou…
Cocku uvarime do mekka. Scedime a nechame okapat. Na olivovem oleji nechame provonet prolisovany cesnek. Pridame rajsky protlak, nove koreni, kari, sul a chvilku…
Ryžu uvaríme vo vode "na zub", kapustu trochu premyjeme a posekáme. Z mäsa odrežeme mastné časti a mäso pokrájame. Opečieme ho dobiela na orestovanej cibuli, poprášime…
Rýži propláchneme vodou, dáme do hrnce, zalijeme vodou a osolíme. Vaříme na mírném ohni do změknutí a dokud se voda úplně nevypaří. Občas promícháme. Mezitím oloupeme…
Jídla z jednoho pekáčku jsou již dlouhou dobu velmi oblíbená. Většinou tak upravujeme mleté maso na mnoho způsobů. Zde je zapečené v rajčatovém pyré, které nám přiblíží…
Sojové nudličky připravíme podle návodu na obalu. Obvykle se vaří v osolené vodě (případně ve vývaru nebo bujonu) 15 minut. Uvařené se nechají zchladnout a přebytečná…
Maso nakrájíme na kousky velikosti sousta, cibuli nadrobno a společně opečeme na troše oleje.Přidáme syrovou rýži a společně vše chvíli orestujeme, poté zalijeme vývarem…
Na pánev dáme polovinu másla a osmažíme na něm cibulku doměkka přidáme rýži, vše dobře zamícháme a nakonec ještě přimícháme mrkev. Přelijeme vroucí vodou, směs přivedeme…
Paella je nejznámější španělský pokrm z rýže. Jméno dostal podle široké mělké kovové pánve zvané paellera, ve které se tradičně připravuje. Použít však lze jakoukoliv…
Cibuli nakrajime na hrubo a na olivovem oleji nechame zesklovatet.Prihodime utreny cesnek, nechame provonet.Pak pridame na kostky pokrajene maso, pepr, nechame zatahnout…
Smícháme kousky masa s bílkem a škrobem. Vložíme nejméně na 1/2 hodiny do lednice. Zálivku (omáčku) připravíme smícháním sójové omáčky, vína, vývaru, cukru, octa a…
Nachystáme si velikou, hlubokou pánev s poklicí. Kuřecí špalíčky prudce osmahneme na olivovém oleji. Poté špalíčky dáme stranou a na oleji necháme zesklovatět cibuli a…
Z peknej hlávky kelu oddelíme asi 10 vrchných listov, zvyšok hlávky rozpolíme a vyberieme hlúbik.Všetko dáme na 3 minúty blanšírovať do veľkého hrnca s osolenou vriacou…
Cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme dozlatova na olivovém oleji. Mezitím osolíme kližku, posypeme pouze drceným kmínem. Jakmile je cibulka zlatá, vložíme kližku a…
Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a orestujeme na oleji do zesklovatění. Přidáme garam masala, skořici a hřebíčky a krátce orestujeme, až se rozvoní. Poté přisypeme…
Čirok na několik hodin namočíme a poté ho v čisté vodě uvaříme doměkka (cca 50 minut). Rýži propláchneme a uvaříme tak, jak jsme zvyklí (já ji dusím v 1.5 násobku…
Na oleji osmahneme drobně pokrájenou cibulku, přidáme nasekaný česnek a jakmile začne vonět, přimícháme na větší kousky pokrájené papriky. Orestujeme a po chvíli…
1. Cibuli očistěte a nakrájejte na kostičky. V hrnci rozehřejte olej a krátce na něm zpěňte cibuli s kořením. Přidejte rýži, hřebíčky a osmažte, dokud cibule…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Náš jazyk vnímá pět základních chutí. Znáte je všechny? A co znamená chuť umami?
Cukrář Josef Maršálek radí, jak na domácí pařížskou šlehačku: Díky jedné ingredienci skvěle drží tvar a chutná božsky
Jak připravit nejoblíbenější knedlíčky do polévky: Představujeme nejlepší recepty na knedlíčky játrové, sýrové, drožďové i krupicové