Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chuťovky z kuřecích jater

Pikantní chuťovky z pečených kuřecích jater se dobře hodí k vínu a pivu. Játra stačí ochutit pikantním kořením a obalit ve slanině, která je po upečení krásně křupavá. Chuťovky podáváme s čerstvým pečivem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

alena-s

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí játra propláchneme v cedníku, necháme okapat a překrájíme na menší dílky. Anglickou slaninu podélně rozřízneme na proužky.  Krok 2: Kousky jater promícháme s pikantním steakovým kořením, každý dílek zabalíme do proužku slaniny a zpevníme párátkem. Naskládáme na plech potřený olejem, vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 180 °C, až je slanina křupavá a dozlatova vypečená, ale vnitřek jater lehce růžový. Krok 3: Ještě horké podáváme s čerstvým pečivem jako doplněk k vínu nebo pivu.

TIP: Jak připravit játra

Zveřejněno 23. 12. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chuťovky z kuřecích jater

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRv7R

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chuťovky z kuřecích jater

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRv7R

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
játra kuřecí, slanina, olej, koření steakové

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu