Boloňské špagety - pro nejmenší

Johanka128 Kuchařka: Johanka128

1 porce Pro děti 2 názory

Suroviny

cca 40-50 g mletého hovězího masa
1/2 KL ghí
0,5 cm pórku
1 KL rajského protlaku
špetka soli
špetka bazalky
hrst špaget
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Pórek nakrájíme nadrobno. V kastrůlku rozpustíme ghí a na mírném plameni orestujeme pórek. Přidáme mleté maso a restujeme, než zhnědne. Přilijeme vodu a necháme dusit, až je maso měkké.

  2. Osolíme, přidáme rajský protlak a bazalku. Promícháme a necháme několik minut probublat.

  3. Špagety rozlámeme na kousky a podle návodu uvaříme v lehce osolené vodě.

  4. Když jsou špagety uvařené, scedíme je a na talíři je smícháme s hotovým mletým masem.

Poznámka

Vhodnost dle zavedených surovin.

Rajského protlaku se může dát i víc, ale je třeba vysledovat, jak na něj dítě reaguje, proto je lepší začínat s malým množstvím.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Boloňské špagety - pro nejmenší

  • Johanka128 Johanka128(autorka receptu)

    Frantiska: Tak víno se dětem dát nedá :-) Já malé dát rajčata nemůžu, nesnese je. Těm nejmenším se musí jídla upravovat na míru...já bych zase do boloňské nedala ani cuketu ani lilek:-)

    Odpovědět

  • Frantiska Frantiska

    Taky delam, kvuli veku nedavam celer (ten az od roku), ale pridavam mrkev, nekdy lilek nebo cuketu. Rajcata v lete cerstva a nebo plechovku. Je to moc dobre i s jehnecim a nebo kralikem :) Varim vetsi mnozstvi a mrazim po porcich.

    Ale priznam se, ze bez vina celeru, mrkve a cibule/porku to z meho pohledu neni bolonska omacka :)

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo