Guláš na černém pivu

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Vepřové maso 36 názorů

Suroviny

600 g vepřové plece
300 g cibule
sádlo
100 g rajského protlaku (stačí 2 lžíce)
50 g sladké papriky
2 dcl černého piva
sůl
česnek
pepř
chilli koření
kmín
nastrouhaný tvrdý chléb na zahuštění
já jsem použila hladkou mouku asi 1 větší lžíci
Recept si zatím oblíbilo 53 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na rozpálený tuk hodíme hrstičku kmínu a vzápětí nakrájenou cibuli, kterou orestujeme dozlatova (nepřipálit). Přidáme rajský protlak a sladkou papriku.

  2. Do takto připraveného základu vložíme maso pokrájeného na kostky, orestujeme, přidáme sůl, koření, česnek, podlijeme pivem a dusíme do změknutí. Pak podle potřeby dolijeme vodou a zahustíme chlebem nebo moukou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 9 433 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Guláš na černém pivu

  • Dajda Dajda

    Wilibald: Ale to je přece velmi individuální podle toho, jaké maso koupíte, jak bude odleželé apod. Někdy se dokonce stane, že máte část kostek měkčích a část tužších, a přitom jste je nakrájel z jednoho kusu masa! Vařit guláš podle hodinek moc nejde, zkoušení se rozhodně nevyhnete. Ale proč hned vyndavat kousky masa z hrnce? Pořiďte si dvouzubou vidličku a naučte se zjišťovat měkkost masa vpichem! ;-)

    Odpovědět

  • Wilibald Wilibald(neregistrovaný)

    Půjdu na to.Jak dlouho je čas dušení do změknutí:-? Nechce se mi každou chvíli vytahovat kousky masa a zkoušet tuhost.

    Odpovědět

  • Frantisek Frantisek(neregistrovaný)

  • SKLAR: Tak snad bude chutnat :-)

    Odpovědět

  • SKLAR SKLAR

    Teď sem ho začal vařit.Zatím krásně voní a má krásnou barvu,tak uvidíme.:-p

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova(autorka receptu)

    Tereza Blazkova: Díky za foto :-)

    Odpovědět

  • Tereza Blazkova Tereza Blazkova

    Jani, gulášek byl moc dobrý, takový zvláštní, ale chutnal nám :yes::-). Posílám Ti 32. bodíka a fotečku ;-).

    Odpovědět

  • sedlakantonin: Děkuji :-D

    Odpovědět

  • sedlakantonin sedlakantonin

    cibule jsem dal jako masa,ne na váhu,ale na množství.jaká hromada
    masa,taková hromada cibule.jinak recept od tebe je vynikající.
    dávám za něj :yes::yes::-p:-p;-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova(autorka receptu)

    Katastrophe: děkuji:-)

    Odpovědět

  • Katastrophe Katastrophe

    Jsem zvyklá dělat guláš jen z hovězího, ale tentokrát jsem potřebovala udělat "kotel" jídla, které vydrží a měla jsem jen vepřové a musím říct, že podle tohoto receptu nám chutnalo velmi :-K
    Určitě dávám do oblíbených :yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova(autorka receptu)

    Damian: Určitě si nějak poradíš. Ještě ti snad pomůže..z plece se dělává i ražničí-špízy, taky segedinský guláš třeba, je to kvalitní maso, někdo z něj dělá i řízky, ale ty jsou myslím malinko tuhší.;-)

    Odpovědět

  • Damian Damian(neregistrovaný)

    Jana Remkova: Děkuji moc, vypadá to chutné, proto musím to zkusit :yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova(autorka receptu)

    Damian: Vepřové ramínko. ;-) Je to na přední noze na rameni;-). Vepřová plec.

    Odpovědět

  • Damian Damian(neregistrovaný)

    Ahoj, můžete mi říct, co je "plece"? Jsem cizinec, a slovník neumí přeložit to. Díky ;-)

    Odpovědět

1 2 3

Tématické fráze: hovězí guláš na pivě hovězí guláš na pivu veprovy gulas na pivu vepřový pivní guláš vepřový pivní guláš- -- guláš s černým pivem gulas s pivem pivni gulas vepřový guláš na pivě kančí na pivě hovězí guláš na pivu recept jak udelat tmavy gulas na černém pivu guláš recept guláš napivu vepřové maso na černém pivu cerne pivo vepřové na pivu guláš na pivu-recept pivní guláš vepřový

Zapomněl/a jsem heslo