Povánoční bábovka
Pokud jste to letos přehnali s pečením cukroví a nevíte, co si s přebytky počít, připravte z nich lahodnou bábovku. Je krásně vláčná a díky rumu skvěle voní. Navíc tak najdete využití pro cukroví, které by se jinak nesnědlo.
Postup přípravy
Krok 1: Do misky nasypeme rozdrcené cukroví a drobky zalijeme mlékem (raději méně, abychom ho „neutopili").
Krok 2: Cukroví necháme chvíli nasáknout. Vzniklou hmotu rozšleháme, přisypeme kypřicí prášek a pro výraznější chuť přilijeme rum nebo koňak dle chuti.
Krok 3: Formu na bábovku vymažeme tukem, vysypeme moukou a strouhankou. Troubu předehřejeme na 170 °C.
Krok 4: Pokud je potřeba, těsto naředíme mlékem na obvyklou hustotu těsta na bábovku. Vlijeme ho do formy a pečeme zhruba 45 minut.
Krok 5: Před servírováním posypeme moučkovým cukrem.
Zveřejněno 25. 12. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Povánoční bábovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ERKOv
Moje poznámka
Povánoční bábovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ERKOv
Nejnovější recepty
Jehněčí na medu
Přidáno před 7 hodinami
Rybí filé na másle a česneku
Přidáno před 11 hodinami
Cuketová omáčka se smetanou
Přidáno před 12 hodinami
Jihočeský houbovec
Přidáno před 12 hodinami
Hruškový koláč s tvarohem a drobenkou
Přidáno před 14 hodinami
Podzimní boršč
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové výpečky pánů z Hradce
Stefi.f před 7 hodinami
Piškotový dortový korpus
DanielaWisz před 8 hodinami
"Listové" těsto snadno a rychle
skleroza před 9 hodinami
Rychlý švestkový koláč s mákem
Lenka Cech před 9 hodinami
Cuketový perník s jogurtovou polevou
DitaB před 9 hodinami
Švestkový dort
TotalMudla před 10 hodinami
Povidla ze švestek
ErikaU před 11 hodinami
Mražená petrželka
Fitulka před 11 hodinami
Extra rychlé lívance
Luci89 před 14 hodinami
Banánová omeleta
koblihhonza před 15 hodinami
Suroviny:
mléko,
kypřící prášek,
rum,
tuk,
mouka,
strouhanka,
cukr moučkový
Komentáře (2)