Povánoční bábovka
Pokud jste to letos přehnali s pečením cukroví a nevíte, co si s přebytky počít, připravte z nich lahodnou bábovku. Je krásně vláčná a díky rumu skvěle voní. Navíc tak najdete využití pro cukroví, které by se jinak nesnědlo.
Postup přípravy
Krok 1: Do misky nasypeme rozdrcené cukroví a drobky zalijeme mlékem (raději méně, abychom ho „neutopili").
Krok 2: Cukroví necháme chvíli nasáknout. Vzniklou hmotu rozšleháme, přisypeme kypřicí prášek a pro výraznější chuť přilijeme rum nebo koňak dle chuti.
Krok 3: Formu na bábovku vymažeme tukem, vysypeme moukou a strouhankou. Troubu předehřejeme na 170 °C.
Krok 4: Pokud je potřeba, těsto naředíme mlékem na obvyklou hustotu těsta na bábovku. Vlijeme ho do formy a pečeme zhruba 45 minut.
Krok 5: Před servírováním posypeme moučkovým cukrem.
Zveřejněno 25. 12. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Povánoční bábovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ERKOv
Moje poznámka
Povánoční bábovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ERKOv
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 1 hodinou
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 12 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 16 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 20 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Půlnoční flamendr
Slavista62 před 1 hodinou
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Slavista62 před 1 hodinou
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 10 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 10 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 14 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 14 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 16 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 16 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 17 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 17 hodinami
Suroviny:
mléko,
kypřící prášek,
rum,
tuk,
mouka,
strouhanka,
cukr moučkový
Komentáře (1)