Hovězí líčka na houbách a zeleném pepři s nastavovanou kaší

1974andrea Kuchařka: 1974andrea

Hovězí maso 9 názorů

Suroviny

750 g očištěných hovězích líček
hrst sušených hub
1 lžíce nakládaného zeleného pepře
50 ml octa balsamico
200 ml piva nebo červeného vína (jak kdo rád)
snítka čerstvé šalvěje
500 ml vývaru
pepř
sůl
olej nebo sádlo
Na nastavovanou kaši:
oloupané a nakrájené brambory
krupky
cibule
česnek
čerstvá (sušená) majoránka
mléko
máslo
sůl
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Líčka osolíme a opepříme.

  2. Na oleji nebo sádle je zprudka opečeme z obou stran, přidáme sušené houby, šalvěj, zelený pepř a nejprve zalijeme octem balsamico.

  3. Necháme vypařit, poté podlijeme pivem nebo vínem a opět necháme skoro odpařit.

  4. Nakonec zalijeme vývarem cca 2 cm nad maso a přiklopené dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme vývarem.

  5. Nakonec zahustíme máslem prohněteným s hladkou moukou.

  6. Dochutíme.

  7. Nastavovanou kaši připravíme následovně: krupky a brambory uvaříme zvlášť v osolené vodě.

  8. Krupky propláchneme.

  9. Na másle orestujeme nakrájenou cibuli, nakonec přidáme drcený česnek a majoránku a necháme rozvonět.

  10. Z brambor připravíme klasickou kaši, přidáme krupky a cibulovou směs.

  11. Důkladně promícháme.

Poznámka

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 378 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí líčka na houbách a zeleném pepři s nastavovanou kaší

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    Tak líčka jsem před týdnem jedla u svatebního stolu,byla to pohádka:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Miroslav Šíla Miroslav Šíla(neregistrovaná)

    Tak ty líčka manželka nikde nesehnala. Já neratovicev a okolí .:-p

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Andri,Ty jsi mě navnadila,mňam:-p:yes::-K
    Dělávám podobně na černém pivu,jen ten nakládaný pepř nemám;-(nemůžu mít všechno;-):-))


    Majka:myslím,že hovězí kližka úplně postačí,za zadní chtějí v poslední době také celkem nehorázné peníze:-/

    Odpovědět

  • Majka Majka(neregistrovaná)

    Tak to je recept podle mého gusta...už jen ty ingredience slibují lahůdku.
    Líčka se úplně nevytratila..v Macru je mají pořád, na Mitrově taky. Jen je potřeba sáhnout hlouběji do kapsy než u vepřových. Ale myslím, že ze zadního hovězího by to chutnalo taky dobře.

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    Andrejko, nádhera:yes::-D

    Odpovědět

  • zizala zizala

    :-p To by nám chutnalo

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Andrejko, moc pěkné a nastavovanou kaši děláme stejně, jen já jí mám víc pevnou zdá se mi. 5.bod:yes:

    Odpovědět

  • radiator radiator

    Patricie, vypadá to úžasně chutně:-K:yes::yes: jenže to vynikající masíčko-líčka se jaksi u řezníků z pultů vytratilo:-//

    Odpovědět

  • Patricie Patricie

Tématické fráze: hovězí na zeleném pepři hovězi na houbách líčka na houbách hovezi licka na pepri hovězí líčka hovezi licka nahoubach hovězí lička recepty vepřové s kaší hovězí líčka recept hovězí líčka na zeleném pepři hovězí lička s pepřovou omáčkou líčka na zeleném pepři hovězí racept hovězí líčka s houbami recepty z masa hovězí líčka na houbách recept hovezi na houbach top recepty-hovězí nudličky v zeleném pepři top recepty-hovězí nudličky v zeleném pepři hovězího líčka s kaší recepty licka recept hovězí