Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brokolicové karbanátky pečené v troubě

Brokolice je velmi chutná a zdravá. Ve formě karbanátků jistě zachutná i lidem, kteří její chuť jinak nemají moc v lásce. Díky tvarohu jsou krásně šťavnaté. Připravíme je v troubě, aby byly ještě o trochu zdravější.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Brokolici rozebereme na růžičky, omyjeme, očistíme a osušíme. Nakrájíme ji na malé kousky (můžeme ji nasekat v robotu). Česnek oloupeme a prolisujeme. Oddělíme žloutky od bílků. Krok 2: K brokolici přidáme žloutky, tvaroh, prolisovaný česnek, podle chuti osolíme a opepříme a podle potřeby zahustíme strouhankou. Nakonec do směsi opatrně vmícháme bílky, ze kterých jsme ušlehali tuhý sníh. Krok 3: Troubu včas vyhřejeme na 180 °C. Ze směsi vytvarujeme středně velké karbanátky, které vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme do zlatohněda přibližně 30 minut, v polovině pečení je obrátíme. Krok 4: Podáváme s bramborovou kaší.

TIP: Co dalšího připravit z brokolice

Zveřejněno 3. 1. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brokolicové karbanátky pečené v troubě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/82X1l

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brokolicové karbanátky pečené v troubě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/82X1l

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
brokolice, česnek, vejce, tvaroh měkký, sůl, pepř mletý, strouhanka

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu