Celerové lasagne
V tomto výborném pokrmu vynikne v hlavní roli voňavý a lahodný celer. Použijeme ho k vrstvení místo těstovin, jako náplň pak poslouží bílé klobásy. Podáváme s jednoduchou smetanovou omáčkou.
Postup přípravy
Krok 1: Celer oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a chvíli povaříme ve slané vodě. Pak jej propláchneme studenou vodou a dáme na ubrousek osušit.
Krok 2: Z klobás stáhneme střívko a dáme je na chvíli na rozehřátou pánev s lžičkou másla. Jakmile se zahřejí a vytvoří kaši, potřeme každý kousek celeru masovou kaší a naskládáme je po 3-5 kusech na sebe. Celerové lasagne skládáme do zapékací misky, poklademe je kousky másla a 10 minut zapečeme při 180 °C.
Krok 3: Smetanu dáme vařit společně s tymiánem a vínem. Omáčku vaříme asi 3 minuty, pak ji dochutíme solí, pepřem a hořčicí. Zalijeme trochou vývaru a zahustíme kukuřičným škrobem rozmíchaným v trošce vody. Krátce povaříme.
Krok 4: Horké lasagne poléváme omáčkou, podáváme s bramborami, těstovinami nebo jen s opečenou bagetou.
Zveřejněno 5. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Celerové lasagne
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/73D9w
Moje poznámka
Celerové lasagne
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/73D9w
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 7 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno před 12 hodinami
Tradiční prošívaná deka
Přidáno před 22 hodinami
Vafle z párků a vajíček
Přidáno 17. 9. 2025 18:02:44
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno 17. 9. 2025 17:54:39
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno 17. 9. 2025 17:46:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krenex
dragomirac před 1 hodinou
Domácí vepřovka
Slavista62 před 1 hodinou
Bílé fazole s bramborami a smetanou
jana1974 před 2 hodinami
Buchta Fešák
LuccHansel před 2 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Palusanda před 3 hodinami
Sekaná s cuketou
evik_svistik před 3 hodinami
Vepřenky podle ČSN
Veros51 před 3 hodinami
Pečená švestková povidla
perseus před 4 hodinami
Šťavnaté zapečené kotlety
librz před 5 hodinami
Suroviny:
celer,
klobása bavorská,
smetana ke šlehání,
víno bílé,
pepř mletý,
sůl,
hořčice,
tymián,
máslo,
škrob kukuřičný,
vývar masový
Komentáře (2)