Polský sernik
Hutný polský dezert z vajec a tvarohu rozhodně stojí za vyzkoušení. Dezert tvoří tvarohová směs posypaná sušeným ovocem, které zvolíme podle naší chuti - skvěle chutnají například švestky, brusinky či rozinky.
Postup přípravy
Krok 1: Potřebné suroviny připravíme předem, aby měly pokojovou teplotu.
Krok 2: Troubu předehřejeme na 180 °C a plech s vyšším krajem vyložíme pečicím papírem.
Krok 3: Máslo vyšleháme s cukrem, přidáme tvaroh, zakysanou smetanu, mouku a promícháme dohladka. Nakonec přidáme vejce a zlehka promícháme. Nešleháme, aby v hmotě nebylo moc vzduchu.
Krok 4: Nalijeme na plech a posypeme sušeným ovocem.
Krok 5: Pečeme v předehřáté troubě asi 45 minut.
Zveřejněno 11. 2. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Polský sernik
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5yAZx
Moje poznámka
Polský sernik
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5yAZx
Nejnovější recepty
Kroupy se zelím, rajčaty a olivami po italsku
Přidáno před 2 hodinami
Vánoční hvězdičky s čokoládou
Přidáno před 10 hodinami
Kulajda podle maminky
Přidáno před 12 hodinami
Zeleninový kuskus s kuřecími medailonky
Přidáno před 13 hodinami
Langoše bez kynutí
Přidáno před 15 hodinami
Králičí placičky
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrnková jablečná buchta s tvarohem
LenkaMahu před 25 minutami
Hrníčkové vafle
Hana84 před 30 minutami
Celozrnné placky z bramborové kaše
jaroko před 38 minutami
Staročeská křenová polévka
mira68 před 1 hodinou
Utopenci
magdalenka před 2 hodinami
Lehké kardinálovy řezy
magdalenka před 2 hodinami
Guláš - pravý hospodský
magdalenka před 2 hodinami
Kachní prsíčka na pomerančích
[email protected] před 2 hodinami
Bábovka...
O.michalek93 před 2 hodinami
Dršťková polévka I
magdalenka před 2 hodinami
Suroviny:
máslo,
cukr,
tvaroh,
smetana zakysaná,
mouka hladká,
vejce,
ovoce sušené
Komentáře (1)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0