Ořechové řezy polité čokoládou

Suroviny

Těsto:
4 vejce (žloutky, bílky zvlášť)
160 g cukru
160 g polohrubé mouky
3 lžíce oleje
1/2 prášku do pečiva
Krém:
250 ml mléka
cukr dle chuti
rumové aroma
50 g másla
250 g mletých ořechů
100 g mletých piškotů
Poleva:
100 g čokolády na vaření

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve oddělíme žloutky od bílků a z bílků připravíme tuhý sníh.

  2. Ke žloutkům přidáme cukr, vyšleháme do pěny a postupně přidáme mouku s práškem do pečiva, olej a nakonec vmícháme sníh.

  3. Těsto nalijeme do menšího plechu vymazaného a vysypaného hrubou moukou a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů, než se špejle nelepí.

  4. Na krém dáme mléko do kastrůlku, přidáme máslo, aroma či rum a až je mléko teplé a máslo rozpuštěné, přidáme ořechy, krátce povaříme a stáhneme ze sporáku. Přidáme mleté piškoty a cukr dle chuti.
    Pokud je krém moc řídký, přidáme ještě mleté piškoty.

  5. Až je vše chladné, namažeme krém na korpus, polijeme rozpuštěnou čokoládou a po vychlazení krájíme.

Komentáře k receptu Ořechové řezy polité čokoládou

K receptu nejsou žádné komentáře.