Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí rybí salát s Moravankou

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny

Porce: 3-4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 687 kJ /
403 kcal
Bílkoviny1,05 g
Tuky42,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 68 mg
Sodík 420 mg
Sůl1,05 g
Sacharidy5,26 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ze zavináčů odstraníme špejle, rozbalíme je a vnitřek nakrájíme nadrobno. Rybí filety podélně překrojíme a nakrájíme na 1 cm proužky. Vše dáme do větší misky. Scedíme Moravanku, obsah nasekáme na menší kousky a přidáme do misky. Kdo má rád pikantní, přidá i feferonku, ale není nutné ji dávat. Krok 2: Podle chuti dáme majonézu domácí nebo Hellmans, přidáme cukr, špetku čerstvě mletého pepře a zakápneme polévkovým kořením Klasik. (Tuto radu mám od kuchaře z oblíbené restaurace a opravdu těch pár kapek změní chuť rybích nebo krevetových salátů a koktejlů.) Krok 3: Necháme uležet v chladu a podáváme s různým pečivem.

Zveřejněno 11. 1. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí rybí salát s Moravankou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1KyZ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí rybí salát s Moravankou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1KyZ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Včera jsem si tento rybí salát udělal, téměř přesně podle receptu a skutečně to nemá chybu. Kam se na něj hrabe ten kupovaný "ve vaničkách".
Myslím, že majonézy to chce více. Dal jsem nejprve 100 ml tatarky Helmans (jednoporcový pytlíček). Asi za 2 hodiny jsem to promíchal a tatarka se do salátu úplně "vcůcla", takže mi to připadalo moc suché. Tak jsem přidal dalších 100 ml majonézy Helmans - a druhý den úplná bašta! Ano, ten Klasik tam sedí, ale jenom trošku, myslím, že by postačilo i trochu worcesteru.
Cenová rozvaha (včerejší nákup v Tescu): 448 g zavináčů (2 ks) - 89,10 Kč, 200 ml tatarka + majonéza Helmans - 40 Kč, Moravanka 330 g - 44 Kč, ostatní suroviny ze spíže. Celkem cca 980 g = 173 Kč.
Včerejší cena: vanička 150 g rybí salát Varmuža - 25 Kč - v akci.
Po přepočtu domácí salát vychází o 10 Kč dražší než hotový. Cenový rozdíl zanedbatelný, chuťový značný ve prospěch domácího salátu.
Vřele doporučuji.

Marie Svarcova: Ahoj kuchtičko - no to se čte s rozkoší.

Ten salátek jsem si dělal zkusmo jen tak pro sebe - pozval jsem pár zdejších opilců - ti by smlsli i tu porculánovou misku. Nemělo to chybu. V pátek jsem jel domů, manželka ještě musí do tahu a také má ráda rybku - tak jsem udělal nový salát, poučen z předcházejících nezdarů, opatřil novou kytaru - :-) :-) :-) - mayonézu, saltz, Ilsu - tisíce děkovných dopisů. Nemá to chybu!

Ale proč píšu:
Mám jisté Know-Howgh (zkomolenina), na kterém příliš nelpím, ano, jedná se o žrádlo a to se musí sdělit hned!

Jistě každý zná chvíli, kdy se zkonzumují nakládané okurky ze sklenice a zbyde tam mnoho láku, který je odsouzen ke spláchnutí. Občas si s ním mnozí léči ranní kocovinu, ale většina je k zahození.
A já jsem vymyslel, co s tím lákem dál. Pochopitelně je třeba, aby předchozí okurky byly vyndavány pokud možno hygienicky, tj. bez styku s mastnou hubou - aby se nezkazil nálev a byl, pokud možno, v chladu, zdravý.

Jistě asi znáte, kolik stojí nakládané kapie. A tady jsme u toho: Recept:
- 1 kg červených kapií alá Kaufland 99 Kč/kg - docela předražené, ale počítám, že
další suroviny netřeba.

Kapie odjádříme, nakrájíme na plátky, kolečka, nudličky, malé, velké - jak je libo - a naházíme do sklenice s lákem od okurek, zavřeme a necháme týden až 14 dnů macerovat.

Kam se hrabou ty kupované!!! Chuťově špička, navinulé, křupavé, poloviční cena. Z kila 3 skleničky.

Zkuste to - a máte další recept na vynikající pochoutku.
Pedro123

Pedro123: :-K Moc děkuji za obsáhlý komentář i radu jak naložit kapie, to určitě vyzkouším. :-K
Přeji krásné zakončení dne a pohodový večer. :-K

Suroviny:
zavináč, moravanka, majonéza, cukr, pepř mletý, koření polévkové

Přidat fotografie receptu