Krémové koňakové řezy
Spojení jemného krému, nadýchaného korpusu a lahodné vůně koňaku dává těmto řezům neodolatelný šmrnc. Jsou perfektní volbou pro slavnostní příležitost i chvíle, kdy si chcete dopřát něco výjimečného.
Postup přípravy
Krok 1: Zapneme troubu na 180 °C.
Krok 2: V misce ušleháme tuhý sníh z bílků a špetky soli.
Krok 3: V druhé misce vyšleháme žloutky s krupicovým cukrem a horkou vodou do nadýchané pěny.
Krok 4: Do žloutkové pěny zlehka vmícháme prosátou mouku a předem vyšlehaný pevný sníh.
Krok 5: Hotové těsto nalijeme na pečicí plech vyložený papírem na pečení a povrch srovnáme stěrkou.
Krok 6: Řezy dáme péct do vyhřáté trouby na 180 °C. Jakmile těsto "vyskočí" snížíme teplotu na 170 °C a dopečeme dorůžova.
Krok 7: Upečené řezy necháme na mřížce zcela vychladnout. Potřeme je marmeládou dle chuti a následně oběma krémy.
Krok 8: Na krém z mléka, cukru a pudinkových prášků uvaříme hustý pudink.
Krok 9: Do ještě teplého pudinku vmícháme metličkou plátky másla a vaječný koňak. Krém necháme zakrytý potravinovou fólií vychladnout.
Krok 10: Po vychladnutí krém natřeme na piškot a uhladíme povrch.
Krok 11: Nakonec smícháme ušlehanou šlehačku s mascarpone a dle chuti přidáme moučkový cukr.
Krok 12: Šlehačkový krém natřeme na pudinkový krém a posypeme čokoládovým zdobením nebo nastrouhaným bonbonem "Mozartova koule".
Krok 13: Řezy necháme nejlépe přes noc vychladit v ledničce.
Zveřejněno 24. 3. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krémové koňakové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Kr5zz
Moje poznámka
Krémové koňakové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Kr5zz
Nejnovější recepty
Kapr na asijský způsob podle Marka Raditsche
Přidáno před 2 hodinami
Provensálská rybí polévka podle Marka Raditsche
Přidáno před 3 hodinami
Italská krémová smetanová bramboračka
Přidáno před 11 hodinami
Sváteční likér podle Pohlreicha
Přidáno před 11 hodinami
Pečená uzená krkovice s květákem a salátem z kysaného zelí
Přidáno před 23 hodinami
Dršťková svačinová polévka
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Boršč s mletým masem
Kajkajak před 4 minutami
Květáková polévka se zeleninou bez smetany
Topmoni před 13 minutami
Sýrovo - kuřecí placičky
Sahula před 1 hodinou
Vepřová játra dušená
Sahula před 1 hodinou
Vepřová játra - luxusní
Sahula před 1 hodinou
Zapečené těstoviny s uzeným masem
karlos.86 před 1 hodinou
Sladkokyselá vepřová játra
Sahula před 1 hodinou
Sladkokyselé vepřové maso
Sahula před 1 hodinou
Perníčky - měkké bez čekání
Dycky před 1 hodinou
Kuřecí nudličky s kapustou
hippmann před 2 hodinami
Suroviny:
vejce,
voda,
cukr krupice,
mouka polohrubá,
sůl,
mléko,
cukr,
pudink vanilkový,
máslo,
koňak vaječný,
smetana ke šlehání,
mascarpone,
cukr moučkový,
zdobení čokoládové,
marmeláda
Komentáře (4)