Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Květákový koláč se šunkou (vhodný pro diabetiky)

Květákový koláč je plný vlákniny a zasytí na delší dobu, může být tak vděčnou svačinou do práce či do školy. Koláč se šunkou, sýrem a rukolou je opravdu chutný a také snadný na přípravu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 40 min

75 min (35 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: V osolené vodě uvaříme květák doměkka. Po uvaření květák scedíme a necháme okapat. Krok 2: Šunku nakrájíme nadrobno. Sýr nastrouháme. Dortovou formu vyložíme pečicím papírem na který dáme okapaný květák. Krok 3: Mačkadlem na brambory květák rozmačkáme. Poté jej stejnoměrně namačkáme na dno lžící a uhladíme. Tři vejce rozšleháme a nalijeme na květák. Osolíme a opepříme. Krok 4: Posypeme šunkou a polovinou nastrouhaného sýra. Pak poklademe rukolou nebo baby špenátem. Krok 5: Do misky vlijeme smetanu, přidáme zbylá tři vejce a metlou rozšleháme, vmícháme nastrouhaný sýr a koláč zalijeme. Krok 6: Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 190 °C asi 35-40 minut.

TIP: Jaké pokrmy uvařit z květáku?

Zveřejněno 20. 2. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R68EY

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R68EY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

upečeno, chutnalo i manželovi, který takové věci moc nemusí🙂

Jaruna65: Tak to mám radost, děkuji.

Krásný recept. Vaše recepty se dají jako nízkosacharidové? To by bylo výborné, i to, že jsou bez cukru.😍

Wikki: Ano, jsem diabetik. Jen občas si dám trochu luštěnin, jinak žádné přílohy jako brambory, těstoviny, rýži.....

Vypadá krásně 😊 Hned bych si dala.

:-)<3:yes::yes: Moc se mi líbí recept i koláč, mám slané koláče ráději než sladké :-K

Suroviny:
květák, vejce, šunka, sýr gouda, smetana, rukola, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu