Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová směs na žampionech

Vepřová směs na žampionech, někdy označovaná také jako husitská, je směs s vepřového masa, jater, uzeniny a žampionů. Možná vám připomene jídlo ze školní jídelny, kde se směs podávala a stále ještě podává s rýží nebo těstovinami. V našem receptu je směs doplněna hranolkami.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 70 min

90 min (20 min příprava + 70 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Vepřové maso nakrájíme na kostky. Krok 2: Na oleji zpěníme oloupanou a nahrubo nakrájenou cibuli a maso na něm opečeme. Krok 3: Játra také nakrájíme a přidáme jej k masu. Krok 4: Párky pokrájíme na tenká kolečka a spolu s žampiony přidáme k masové směsi. Pánev přiklopíme poklicí a dusíme. Občas promícháme a podle potřeby podléváme vodou. Krok 5: Když je maso měkké, dochutíme je solí a pepřem. Krok 6: Vlijeme několik lžic kečupu a lehce zaprášíme moukou. Poté alespoň 15 minut vaříme. Krok 7: Podáváme například s hranolky ozdobené syrovou cibulí.

Zveřejněno 22. 3. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/68zY7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/68zY7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

😥Tak jsem byla přesvědčená, že si někdo uvědomí, jak je ten název hloupoučký a změní ho, ale bohužel .....

Dajda: Dobrý den, ano, název byl poněkud zvláštní. Upravila jsem ho, ale chci říct, že se tato směs ještě stále vyskytuje na jídelníčku školních jídelen s názvem Husitská, akorát tedy obsahuje čerstvé žampiony a neobsahuje kečup.

pavlina.simr: Fakt? Tak to těm dětem dělají zmatek v hlavě. Nedivme se pak tomu, že když se jich někdo veřejně zeptá, například televize, kdo byli husité, tak z nich vypadne nějaký totální nesmysl.😖

Díky za tu změnu názvu, mně, milovnici historie, ta husitská směs rvala oko.

No jo, kečup a párky, to měli husiti rádi! 😁

Dajda: dobrý název 😄že by v té době znali hranolky,kečup a párky????😄😄😄😄

Simona Skolakova: .. a hlavně si konzervovali žampiony! Konzervy vyráběli z plátové zbroje poražených křižáků. 😏

Suroviny:
maso vepřové, olej, cibule, játra hovězí, párky, žampióny, sůl, pepř mletý, kečup sladký, mouka hladká

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu