

Losos se smetanovo-pórkovou omáčkou
Suroviny 4 porce
- cca 1 kg lososa
- 1 citrón
- citrónový pepř
- cca 0,5 dcl bílého vína (nemusí být)
- 500 ml 30% smetany
- 1 menší pórek
- bazalka
- máslo
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
Lososa očistime, rozdělime na pásky a ponecháme i s kůží. Pokapeme půlkou citrónu a necháme chvilku odležet. Před tepelnou úpravou zlehka posypeme citrónovým pepřem.
Smažíme na másle, nejdřív kůží dolů, dokud není kůrčička křupavá, teď můžeme a nemusíme podlít vínem. Chvíli podusíme. Lososa vytáhneme bokem.
Do té samé pánve přidáme máslo, vsypeme na drobno nakrájený pórek, zlehka osmažíme, přidáme bazalku (já měla jen sušenou), opět chvilku smažíme, přilijeme smetanu, zbylou půlku citrónu a necháme provařit. Podle chuti dosolíme a dopepříme.
Poté vložíme lososa do omáčky a prohřejeme. Jako příloha byly pečené brambory v troubě.
Poznámka od kuchařky
Recept je z nějaké internetové stránky. Byl jako inspirace, malinko jsem si ho předělala k obrazu svému :-) Přítel říkal, že je to "luxusní". Příště asi bude omáčka z většího množství smetany.
Nékdy dodám i foto,vzpomněla jsem si až teď,že bych sem takovou mňamku mohla přidat :-)
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Losos se smetanovo-pórkovou omáčkou
-
Kolik prosím toho másla?
-
Dnes vyzkoušeno k obědu a mohu jen doporučit.Takto připravený losos nám moc chutnal
-
Hanulele: rádo se stalo
-
Bibinko,moc díky.Já už ho od té doby dělala hodněkrát a nikdy jsem nevyfotila
-
BIBI opět supéééééééééééér
-
Jana Remkova: Jani, děkuji ti
-
Bibinka: A ty máš bod ode mne
, za hezké foto
-
Hanulele: Hanulele,fotky jsem ti sem dala, byla by škoda, aby tak dobré jídlo bylo bez ní-pochutnala jsem si a dávám ti 4.bod
-
-
rebeka: můžu doporučit.Nečekala jsem od toho nic vyjímečného,ale nakonec nás ta chut dostala
-
Hanulele:jo táák
díky..mám na to chuť, za vyzkoušení to jistě stojí -
Nonya,ryba: při včerejším obědě mě vůbec nenapadlo,že bych to sem dávala.Vzpomněla jsem si až odpoledne a to už nebylo možné foto zhotovit...
Dodám,až budu dělat někdy příště
-
rebeka: přímo na lososa jen citron a ten citronový pepř.Sůl a pepř jen na dochucení té omáčky
-
a lososa nesolíš
sůl máš v ingrediencích, v postupu už ne
tohle bude jistě výborné -
Přesně tak,jako by tadyto byly stránky foodfoto i když sou občas povedené na profesionály nemaj a ty jídla u nich je hnus umělej.Hrajou si na rádoby kuchaře.
Dneska se každej cpe do všeho a podle toho to vypadá.