Andělská čokoláda
Představte si hedvábně jemná vlákna Pişmaniye, která se rozplývají na jazyku jako cukrová vata. Spolu s pistáciovým krémem a osvěžujícími malinami jsou zahaleny v růžové čokoládě. Neodolatelný dezert, který vás okouzlí na první kousnutí!
Postup přípravy
Krok 1: Ve vodní lázni rozpustíme 2/3 bílé čokolády. Sundáme z plotny a vmícháme zbylou třetinu. Jakmile je čokoláda zcela rozpuštěná, na dně formy lžičkou vytvoříme drobné cákance.
Větší část čokolády nalijeme do formy, pokryté musí být dno i boky. Dáme chladit do lednice. Krok 2: Mezitím si připravíme krém. Bílou čokoládu rozpustíme, rozmícháme dohladka s pistáciovým máslem a sušeným mlékem. Krok 3: Jakmile máme čokoládovou formu ztuhlou, můžeme začít plnit. Postupně vrstvíme polovinu krému, rozmačkané maliny, Pişmaniye, opět maliny a zbytek krému. Dáme na pár minut do mrazáku, aby se nám lépe pracovalo s finální vrstvou čokolády. Krok 4: Nakonec pistáciovou vrstvu polijeme zbytkem růžové čokolády, uhladíme a dáme do lednice. Poté vyndáme z formy a máme hotovo.
Větší část čokolády nalijeme do formy, pokryté musí být dno i boky. Dáme chladit do lednice. Krok 2: Mezitím si připravíme krém. Bílou čokoládu rozpustíme, rozmícháme dohladka s pistáciovým máslem a sušeným mlékem. Krok 3: Jakmile máme čokoládovou formu ztuhlou, můžeme začít plnit. Postupně vrstvíme polovinu krému, rozmačkané maliny, Pişmaniye, opět maliny a zbytek krému. Dáme na pár minut do mrazáku, aby se nám lépe pracovalo s finální vrstvou čokolády. Krok 4: Nakonec pistáciovou vrstvu polijeme zbytkem růžové čokolády, uhladíme a dáme do lednice. Poté vyndáme z formy a máme hotovo.
Zveřejněno 8. 4. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Andělská čokoláda
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G6Q75
Moje poznámka
Andělská čokoláda
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G6Q75
Nejnovější recepty
Cuketové sushi
Přidáno před 1 hodinou
Panenka v kopru
Přidáno před 2 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 10 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nadýchané a měkoučké loupáky
Zu.bart před 14 minutami
Kulajda z cukety
Romana20 před 35 minutami
Jahodový koktejl s mátou
MarcelaPa před 1 hodinou
Obrácené vepřové řízky z trouby
wimra před 2 hodinami
Bublanina z majonézy
Sarka13 před 3 hodinami
Tvarohové muffiny
Sefiragold před 3 hodinami
Lehký rýžový salát s ledovým salátem
jelima091 před 3 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Skolnice1705 před 3 hodinami
Barevný guláš - neguláš
Jan Nemec před 5 hodinami
Srbská fazolová polévka s koprem
pavlina.simr před 6 hodinami
Suroviny:
čokoláda bílá,
maliny,
čokoláda,
máslo,
čokoláda bílá,
mléko sušené
Komentáře (6)