Velikonoční zajíček s vaječňákem
Zkuste letos místo tradičního beránka upéct velikonočního zajíčka! Je nadýchaný, voňavý a díky lesklé polevě z vaječného likéru skvěle chutná i vypadá. Upečte si tuto výbornou a roztomilou dekoraci na váš velikonoční stůl.
Postup přípravy
Krok 1: Předehřejeme troubu na 175 °C. Formu vymažeme olejem a vysypeme polohrubou moukou.
Krok 2: Do mísy dáme vejce, cukr a semínka z vanilkového lusku. Šleháme přibližně 3 minuty.
Krok 3: Přilijeme vaječný likér a olej. Šleháme další minutu. Nakonec prosejeme mouku s kypřicím práškem a vmícháme do žloutkové hmoty.
Krok 4: Těsto přelijeme do připravené formy a pečeme přibližně 50-60 minut, kontrolujeme špejlí.
Krok 5: Po upečení necháme zajíčka zcela vychladnout ve formě. Opatrně vyklopíme a můžeme pocukrovat.
Krok 6: Zajíčka můžeme polít také polevou z vaječného likéru. Tu připravíme velmi jednoduše tak, že v misce důkladně prošleháme všechny suroviny. Nalijeme na zajíčka a necháme zaschnout.
Zveřejněno 17. 4. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Velikonoční zajíček s vaječňákem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZMpr
Moje poznámka
Velikonoční zajíček s vaječňákem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZMpr
Nejnovější recepty
Zapečené tortilly s tuňákem
Přidáno před 44 minutami
Vepřové kousky ve smetanovo-hořčičné omáčce
Přidáno před 12 hodinami
Škvarkovka podle dědečka
Přidáno před 12 hodinami
Fofrová nivová pomazánka
Přidáno před 12 hodinami
Špekáčky na černém pivu se zeleninou
Přidáno před 15 hodinami
Vepřová pečeně Hamburk
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jogurtová bábovka s pudinkem
KoRaNiSaH před 1 minutou
Nejlepší špenát
[email protected] před 41 minutami
Hovězí loupaná plec na pepři a bramborové kaši
Fitulka před 1 hodinou
Pohanka s restovanou zeleninou
Fitulka před 1 hodinou
Středomořský rajčatový salát
Fitulka před 1 hodinou
Žitný chleba
jitka1963vlasim před 1 hodinou
Hrnkové knedlíky z mikrovlnky
Fitulka před 1 hodinou
Cukrová poleva na perníky
Kaill před 3 hodinami
Kroupy s houbami a uzeným masem
Fitulka před 4 hodinami
Kuřecí stehna pečená na bramborách a žampionech
Fitulka před 4 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
cukr,
olej,
likér vaječný,
vejce,
cukr vanilkový,
kypřící prášek,
lusk vanilkový,
cukr moučkový,
likér vaječný,
mléko sušené
Komentáře (2)