Domácí těsto kataifi
Vyzkoušejte domácí kataifi těsto, které dodá ten správný šmrnc trendující dubajské čokoládě i luxusnímu jahodovému poháru. Přípravu zvládne každý a hotové je raz dva.
Postup přípravy
Krok 1: V misce promícháme mouku se škrobem a solí. Přilijeme vodu, olej a vyšleháme do hladkého tekutého těsta. Konzistencí připomíná těsto na palačinky.
Krok 2: Přikryjeme potravinovou fólií a dáme na 30-60 minut do lednice. Během odpočinku mouka absorbuje tekutinu, těsto bude mít lepší strukturu i konzistenci. Zároveň se uvolní lepek a těsto bude pružnější.
Krok 3: Následně těsto přelijeme přes sítko, abychom měli opravdu dokonale hladkou a jemnou konzistenci. Naplníme jím cukrářský sáček a ustřihneme špičku. Stačí opravdu jen milimetr, aby bylo těsto krásně slabé.
Krok 4: Pánev se silným dnem, ideálně palačinkovou, rozpálíme. Nyní už jen těsto v tenkých proužcích hbitě stříkáme na pánev. Někdo dělá kroužky, někdo proužky. Důležité je být stále u pánve, jelikož těsto je během pár vteřin hotové - začne se zvedat ode dna. Přendáme na talíř a celý proces zopakujeme do spotřebování těsta.
Zveřejněno 18. 4. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí těsto kataifi
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1wBB3
Moje poznámka
Domácí těsto kataifi
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1wBB3
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 8 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 8 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 9 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 9 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 10 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 11 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 11 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 12 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 12 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
škrob kukuřičný,
voda,
olej,
sůl
Komentáře (3)