Postup přípravy
Krok 1: Z listového těsta vyválíme hady o průměru cca 1cm, krájíme na kousky 8-10cm dlouhé.
Krok 2: Každého hada několikrát zakroutíme a zkrouceného spojíme a dáme na plech.
Krok 3: Potřeme rozšl. vejcem, lehce osolíme a posypeme mákem. Velice jednoduché a přitom působivé.
Zveřejněno 30. 8. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kroucené listové preclíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q0pM
Moje poznámka
Kroucené listové preclíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q0pM
Nejnovější recepty
Opilcův kapr
Přidáno před 3 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 10 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 23 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno 21. 12. 2025 11:32:02
Babiččina vánočka
Přidáno 21. 12. 2025 10:00:01
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborový švýcarský salát
TondaJ před 9 minutami
Jemná mandlová vánočka
Dechtochema před 37 minutami
Nivové hvězdičky
80Katerina.M před 39 minutami
Medovníkové koule
Dechtochema před 40 minutami
Americké čokoládové krinkles
Dechtochema před 41 minutami
Škvarkové pagáče
Dechtochema před 42 minutami
Debrecínský guláš II
Fitulka před 1 hodinou
Domácí vánočka
Stellinkaa před 1 hodinou
Vánočka III
SenBri před 2 hodinami
Sýrové pečivo k posezení
Panova před 2 hodinami
Tématické fráze:
preclíky z listového těsta,
kroucené tyčinky z listového těsta,
kroucené tyčky z listového těsta,
hadi z listového těsta,
listové těsto preclíky,
preclík z listového těsta,
preclíky s listového těsta,
preclíky,
zkroucené listy rajčat,
listové tšsto,
zkroucené listy na rajčatech,
kroucený koláč,
kroucené tyčinky,
preclíky z listivého těsta,
had z listového těsta,
preclíky listové těsto,
jednoduché preclíky,
pekingské hady,
recept na pekingské hady,
slané kroucené tyčinky z listového těsta videorecepty
Suroviny:
těsto listové,
vejce,
sůl,
mák
Komentáře (3)