Grissini attorcigliati (kroucené)
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 1 548 kJ / 370 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,70 g |
Tuky | 2,08 g |
Vláknina | 3,64 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 2,02 g |
Sůl | 5,04 g |
Sacharidy | 73,32 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tyto jednoduché chlebové tyčky jsou vhodné k zakousnutí mezi jídly nebo k přikusování (jako příloha). U nás doma chutnají suché nebo s dipem, spíš jako chroustání k televizi – určitě jsou lepší než smažené, přesolené brambůrky.
Co třeba zakysaná smetana, sůl, pepř, česnek nebo zakysaná smetana s trochou žervé, paprikou a solí….? Fantazie.
Pekárnománie -> www.pekarnomanie.cz
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 6. 2017 14:42
nigina: myslíš tím, že se ti těsto pružně natahovalo a hned po položení zase smrsklo?
Pokud ano, pomůže, když před krájením tyček necháš vyválený plát 10 (12) minut odpočinout. Těsto opět začne kynout, nepatrně zvětšovat objem, měknout, a proto se pak nakrájené tyčky dají lehce i natáhnout.
Vyválený plát je asi 3/4 cm hrubý, nakrájené tyčky jsou docela krátké, ale při přenášení na plech se natáhnou ažaž
Pokud ano, pomůže, když před krájením tyček necháš vyválený plát 10 (12) minut odpočinout. Těsto opět začne kynout, nepatrně zvětšovat objem, měknout, a proto se pak nakrájené tyčky dají lehce i natáhnout.
Vyválený plát je asi 3/4 cm hrubý, nakrájené tyčky jsou docela krátké, ale při přenášení na plech se natáhnou ažaž
9. 6. 2017 14:21
Hneď ako som v doručených mailoch klikla na toprecepty, som vedela, že tie tyčinky sú tvoje Už som raz robila nejaké tyčinky, boli dobré, ale neboli pekné, už vôbec nie ako tieto. Prosím ťa, Ivi, aké hrubé si mala testo , keď si krájala tyčky? Mne sa to pri kladení na plech naťahovalo ako guma v gatiach a zúrila som. To je najhoršia fáza celej prípravy.
8. 6. 2017 19:01
Vypadají moc krásně, stejně jako naše oblíbené "Křehké tyčinky Crox" z Penny.
8. 6. 2017 12:52
super recept přikusovat k dobré polévce,nebo jen tak
8. 6. 2017 10:03
magdalenka: proč bych se měla hněvat? Jsme na stránkách o vaření - čím větší výběr, tím lépe.... díky
8. 6. 2017 09:57
joooo...do podobných som pridala "moje" grissini, ak sa nenahneváš...aby sa aspoň niečo z tam toho podobalo...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bramborový bochníček
Přidáno před 2 hodinami
Křupavý hermelín
Přidáno před 2 hodinami
Losos s chřestem a sýrovo-česnekovou omáčkou
Přidáno před 2 hodinami
Fit salát
Přidáno před 14 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 19 hodinami
Francouzský toust
Přidáno 24. 4. 2024 09:13
Právě bylo uvařeno:
Margot řezy (hrnečkové)
Hovez81 uvařil před 4 minutami
Špagety "Alfredo"
Valis uvařila před 5 minutami
Pórková polévka
Med.brejcha uvařila před 12 minutami
Česneková pasta nesterilovaná II.
Kamil@ uvařila před 1 hodinou
Jablečné muffinky s Margot čokoládou
Vitek2015 uvařila před 3 hodinami
Mug cake z ovesných vloček
Eviip uvařila před 4 hodinami
Kuřecí stehna pečená na houbové tarhoni v jednom pekáčku
Mirca1108 uvařila před 4 hodinami
Špekáčky - kečupáci
lenkavozihnojova uvařila před 5 hodinami
Frgálová buchta
lenkavozihnojova uvařila před 5 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: grissini recept grissini recept na grissini krouceny chleba recept kroucené tyčky na rajčata kroucene tycinky recept tyčky grisini recepty křehké kroucené sýrovè tyčky kroucený chléb recept recept kroucený chleba crox recept krouceny chleba křehké kroucené tyčinky krehke tycinky crox recept na kroucený chleba krehke syrove tycinky top recepty křehké sýrové tyčinky crox recept kroucene tycky k rajčata grassini tycky crox křehké tyčinky
Suroviny: voda, sůl, olej, mouka chlebová pšeničná, mouka hladká, droždí, bylinky
Grissini attorcigliati (kroucené)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/z87Y
6 názorů