Grissini attorcigliati (kroucené)

cathleen Kuchařka: cathleen

Pro začátečníky 6 názorů

Suroviny

110 g vody
asi 1/2-3/4 lžičky soli
lžíce oleje
100 pšeničné chlebové mouky
100 g hladké mouky
8 g droždí
(lze přidat sekaná sušená rajčata, krájený česnek, bylinky atp.)
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ve vlažné vodě necháme vzejít droždí (10 min), pak přidáme zbytek surovin a vymícháme těsto, které necháme asi 30 minut kynout.

  2. Nakynuté těsto rozválíme (ne zcela do tenka) na plát, pokud je třeba, lehce podsypneme moukou, a nakrájíme asi na 1-1,5 cm široké pásky. Při přenášení na plech pásky dobře zakroutíme a zároveń i vytáhneme do délky, uložíme vedle sebe a necháme nakynout.

  3. Upečeme ve vyhřáté troubě (180-200°C/15-20 min) do světlehnědé barvy, dokřupava. Před pečením můžeme tyčky lehce potřít vodou a sypnout kmín nebo hrubou sůl. U nás třeba chutnají tyčky s nakrájenými sušenými rajčaty (už přímo v těstě).
    (Je možné upéct tyčky rovné, nekroucené – nakrájíme 1 cm pásky z tlustšího plátu a při přenesení na plech nekroutíme, jen opatrně vytáhneme do délky.)

Poznámka

Tyto jednoduché chlebové tyčky jsou vhodné k zakousnutí mezi jídly nebo k přikusování (jako příloha). U nás doma chutnají suché nebo s dipem, spíš jako chroustání k televizi – určitě jsou lepší než smažené, přesolené brambůrky.

Co třeba zakysaná smetana, sůl, pepř, česnek nebo zakysaná smetana s trochou žervé, paprikou a solí….? Fantazie.

Pekárnománie -> www.pekarnomanie.cz

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 91 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Grissini attorcigliati (kroucené)

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    nigina: myslíš tím, že se ti těsto pružně natahovalo a hned po položení zase smrsklo?
    Pokud ano, pomůže, když před krájením tyček necháš vyválený plát 10 (12) minut odpočinout. Těsto opět začne kynout, nepatrně zvětšovat objem, měknout, a proto se pak nakrájené tyčky dají lehce i natáhnout.
    Vyválený plát je asi 3/4 cm hrubý, nakrájené tyčky jsou docela krátké, ale při přenášení na plech se natáhnou ažaž;-)

    Odpovědět

  • nigina nigina

    Hneď ako som v doručených mailoch klikla na toprecepty, som vedela, že tie tyčinky sú tvoje ;-) Už som raz robila nejaké tyčinky, boli dobré, ale neboli pekné, už vôbec nie ako tieto. Prosím ťa, Ivi, aké hrubé si mala testo , keď si krájala tyčky? Mne sa to pri kladení na plech naťahovalo ako guma v gatiach a zúrila som. To je najhoršia fáza celej prípravy. :-(

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    Vypadají moc krásně, stejně jako naše oblíbené "Křehké tyčinky Crox" z Penny. :-p<3

    Odpovědět

  • NADEI NADEI

    :yes: super recept <3 přikusovat k dobré polévce,nebo jen tak :yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    magdalenka: :-O proč bych se měla hněvat? Jsme na stránkách o vaření - čím větší výběr, tím lépe.... díky :-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    joooo...do podobných som pridala "moje" grissini, ak sa nenahneváš...aby sa aspoň niečo z tam toho podobalo...:-8

    Odpovědět

TIP dne na email

Tématické fráze: grissini recept grissini recept na grissini krouceny chleba recept kroucené tyčky na rajčata kroucene tycinky recept tyčky grisini recepty křehké kroucené sýrovè tyčky kroucený chléb recept recept kroucený chleba crox recept krouceny chleba křehké kroucené tyčinky krehke tycinky crox recept na kroucený chleba krehke syrove tycinky top recepty křehké sýrové tyčinky crox recept kroucene tycky k rajčata grassini tycky crox křehké tyčinky