Bábovka z tvarohu
Bábovka z tvarohu už se mezi hospodyňkami značně rozšířila a kdo ji zkusí, nedá na ni dopustit. A není se čemu divit, protože vláčnější bábovku snad ani nenajdete. Menší nevýhodou může být delší doba pečení, ale nebudete litovat.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 933 kJ / 3 569 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 118,40 g |
Tuky | 152,80 g |
Vláknina | 6,00 g |
Cholesterol | 1,38 g |
Sodík | 1,40 g |
Sůl | 3,86 g |
Sacharidy | 427,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bábovkovou formu vymažeme tukem a vysypeme kokosem nebo hrubou moukou.
V dostatečném předstihu zapneme troubu a předehřejeme ji na 170 °C. Krok 2: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky a z bílků se špetkou soli vyšleháme pevný sníh. Krok 3: V míse utřeme žloutky, cukr, vanilkový cukr a máslo. Krok 4: Pak přidáme tvaroh, citronovou kůru, mouku smíchanou s práškem do pečiva a tuhý sníh z bílků. Mouku s práškem do pečiva a sníh můžeme přidávat střídavě po částech. Lehce umícháme do hladkého nadýchaného těsta. Krok 5: Těsto vlijeme do připravené formy a opatrně dáme do trouby. Krok 6: Pečeme docela dlouho, propečenost bábovky vyzkoušíme vpichem špejle. Bábovka je upečená, pokud špejle po vyjmutí zůstane suchá.
V dostatečném předstihu zapneme troubu a předehřejeme ji na 170 °C. Krok 2: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky a z bílků se špetkou soli vyšleháme pevný sníh. Krok 3: V míse utřeme žloutky, cukr, vanilkový cukr a máslo. Krok 4: Pak přidáme tvaroh, citronovou kůru, mouku smíchanou s práškem do pečiva a tuhý sníh z bílků. Mouku s práškem do pečiva a sníh můžeme přidávat střídavě po částech. Lehce umícháme do hladkého nadýchaného těsta. Krok 5: Těsto vlijeme do připravené formy a opatrně dáme do trouby. Krok 6: Pečeme docela dlouho, propečenost bábovky vyzkoušíme vpichem špejle. Bábovka je upečená, pokud špejle po vyjmutí zůstane suchá.
Zveřejněno 17. 2. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bábovka z tvarohu
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xlO3
Moje poznámka
Bábovka z tvarohu
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xlO3
Nejnovější recepty
Starý jižanský recept na nakládané melounové slupky
Přidáno před 4 hodinami
Naložený česnek v sádle
Přidáno před 5 hodinami
Grilovaný kapr
Přidáno před 6 hodinami
Meruňky ve vlastní šťávě bez cukru
Přidáno před 7 hodinami
Džem z mirabelek
Přidáno před 7 hodinami
Houbová tarhoňa na smetaně
Přidáno před 10 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborová krémová polévka se sýrem
Jan Nemec před 2 hodinami
Tyrolské Gröstle
Jan Nemec před 2 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
lucyjezdikova před 2 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Cllariis před 4 hodinami
Borůvkový drobenkový koláč šup-šup
PetkaVrska před 4 hodinami
Třešňová marmeláda
AndreaAbb před 4 hodinami
Krupicovo-pudinkový letní dort
Petra.21 před 4 hodinami
Extra rychlé lívance
nickgurr.123 před 5 hodinami
Kynuté borůvkové knedlíky
Eva_H před 6 hodinami
Řecké frappe
hlavek.lukas před 8 hodinami
Tématické fráze:
babovka z mekkeho tvarohu,
bábovka z tvarohu,
babiččina tvarohová bábovka,
tvarohová bábovka 500g tvarohu,
neco z tvarohu,
recepty z měkkého tvarohu,
recepty z tvarohu,
tvaroh recepty,
tvarohová bábovka s kokosem,
recepty bábovka tvarohová 500g tvarohu,
pečení z tvárohů,
měkký tvaroh recepty,
bábovka tvaroh,
tvarohová mňamka,
tvarohová bábovka,
recept na tvarohovou bábovku,
bábovka obrázek,
mnam tvarohová bábovka,
tvarohová bábovka 500 g tvarohu,
bábovka 500g tvarohu
Suroviny:
vejce,
sůl,
tuk hera,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
tvaroh měkký,
mouka hrubá,
prášek do pečiva,
kůra citronová,
tuk,
kokos
Komentáře (43)
Jak jedlá soda (bicarbona), používaná při pečení, tak prášek do pečiva jsou kypřicí prostředky přidávané do těsta před vlastním pečením. Při něm pak vytvářejí oxid uhličitý, který v těstě tvoří vzduchové kapsičky a tím ho nakypřuje. Prášek do pečiva obsahuje určité množství jedlé sody, ale tyto prostředky se používají poněkud odlišně. Jedlá soda je čistý hydrogenuhličitan sodný. V okamžiku, kdy se spojí s vlhkými či kyselými látkami (jogurt, čokoláda, podmáslí), dojde k chemické reakci, při níž vznikají bublinky oxidu uhličitého okamžitě po smíchání přísad. Z toho důvodu musíte těsta, kypřená jedlou sodou, péct hned, jinak takzvaně spadnou. Prášek do pečiva, jak bylo řečeno, už sodu obsahuje, ale kromě ní i další „okyselovadlo“, například vinný kámen, a také dehydrující látku, obvykle škrob. Díky této kompozici se kypřicí plynné látky (oxid uhličitý) začnou uvolňovat až ve chvíli, kdy se teplota těsta pečením zvýší.
Za však zkoušku nic nedáte.
viz konec článku.
Udělala jsem čtyři malé bábovičky. Jednu s hrozinkami, jednu s malinami, jednu s brusinkami a poslední byla jen cistě tvarohová (ta byla nejlepší).
Zbytek těsta jsem dala do koláčové formy a posypala borůvkami. Taky skvělá záležitost.
je výýýborná,krásně vláčná a jak krááásně voní ,hmmm
přidávám bodík+obrázky
a děkuju