Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Salát z červené řepy

Tento salát s jemnou pikantností lze podávat teplý i studený. Vařená řepa se nastrouhá nahrubo, krátce se orestuje s cibulí, česnekem a kapkou octa, až vznikne voňavý základ. Poté se promíchá se zakysanou smetanou, křenem, solí a pepřem.

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

untanta

Snadný

Doba přípravy 105 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 90 min

105 min (15 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 300 kJ /
311 kcal
Bílkoviny3,10 g
Tuky26,66 g
Vláknina5,72 g
Cholesterol 18 mg
Sodík 94 mg
Sůl0,05 g
Sacharidy13,34 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Červenou řepu vaříme doměkka, obvykle 60 až 90 minut podle velikosti bulvy. Krok 2: Oloupeme a nastrouháme nahrubo. Krok 3: Na rozehřátém oleji krátce orestujeme cibuli s česnekem, přibližně 5 minut, dokud nezměknou a nezískají zlatavý nádech. Poté přidáme nastrouhanou řepu a zakápneme octem. Směs se krátce provaří, až vznikne kompaktní, lehce lepivá hmota s výraznou vůní. Krok 4: Odstavíme z ohně. Přidáme zakysanou smetanu, sůl, pepř a křen. Krok 5: Podáváme teplé i vychlazené, třeba k pečenému masu.

TIP: červená řepa v kuchyni

Zveřejněno 17. 3. 2011

Poznámka autorky untanta

Použila jsem klasický ocet, gurmáni mohou použít balzamiko. Můžeme též rozmixovat jako pyré, ale my máme raději, když tam jsou cítit kousky řepy.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Salát z červené řepy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/X7wV

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Salát z červené řepy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/X7wV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Roman Vráb 15. 10. 2016 21:08
:no:V živote by som nedal do cvikly cibuľu a cesnek !!!! Cviklový šalát má byť cítiť CVIKLOU, mierne ochutený chrenom,lebo ten k cvikle ide,a max.zjemnený smotanou!!! Ja aj dochucujem Kys.citronovou.aby som necitil :-*zápach octu...Skúste to,a uvidíte...!! Roman.

Roman Vráb: No áno, ale cviklový šalát nie je iba jeden jediný, ja robím najmenej 5-6 druhov, podľa toho, na aký účel sú určené. ;-)

tejaja: :yes::yes:

Tématické fráze:
salát z cervené řepy, salá z červené řepy, salat s cervene repy, salát z červené řepy se zakysanou smetanou, teplý salát z červené řepy, salát z čevené řepy, salát z uvarene červené řepy, salát z červené řepy s vajíčkem, salát z řepy, salát z červené řepa, červena řepa, salat s červene řepi, recepty z červené řepy, salat z červene řepi, klasický salát z červené řepy, salát z cerveny řepy, salt z cervene repy, saláty z červené řepy, salaát z červené řepy, salaty s červene řepy

Suroviny:
řepa červená, cibule, česnek, olej olivový, ocet, smetana zakysaná, křen strouhaný, pepř mletý, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu