Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečené těstoviny se šunkou a hráškem

Zapečené těstoviny jsou jídlem, které nikdy nezklame. Připravte je se šunkou, hráškem a bešamelem. Krémové a zasypané strouhaným sýrem budou neodolatelné. Podávejte se zeleninovým salátem jako chutný oběd či večeři.

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Angel 666 Angel 666

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 45 min

55 min (10 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 777 kJ /
2 337 kcal
Bílkoviny138,47 g
Tuky63,37 g
Vláknina30,70 g
Cholesterol 352 mg
Sodík 2,90 g
Sůl6,80 g
Sacharidy288,96 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu. Krok 2: Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, šunku nakrájíme na malé kostičky. Krok 3: Na pánev dáme kousíček másla a začneme smažit nakrájenou cibuli. Když cibule zesklovatí, přihodíme šunku a nakonec přidáme i hrášek. Vše necháme chvilku restovat, osolíme, opepříme a pak odstavíme. Krok 4: V hrnci rozehřejeme lžíci másla, přidáme mouku a umícháme světlou jíšku. Zalijeme mlékem, dobře rozmícháme a uvaříme bešamel, do kterého přidáme špetku muškátového květu. Krok 5: Scezené, uvařené těstoviny promícháme se šunkovou směsí a přimícháme i bešamel. Těstoviny urovnáme do zapékací mísy a navrch nastrouháme goudu. Krok 6: Vložíme do rozehřáté trouby na 200 °C a zapékáme dokud sýr na povrchu trochu nezezlátne (asi 20 minut).

TIP: Další oblíbené recepty na zapečené těstoviny

Zveřejněno 10. 1. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vLXg

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vLXg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Marunda: tak to jsem opravdu ráda, že vám chutnalo ;-). U nás těstoviny na všechny způsoby jsou moc oblíbené a tak pořád hledám, jak to obměnit :-D

dobré, rychlé,levné a bešamel výborný nápad.

Jituš, dnes dopečeno a je to naprosto rychlý a hlavně vynikající oběd. Dala jsem ještě mrkev a kukuřici. S tím bešamelem supr. Moc díky ukládám:yes::yes::yes::yes:

Děkuji všem za bodíky :-8:-K:-))

:yes::-p:-))

parádní receptík a krásné foto:-K;-):-):yes:

ukládám a vím, co bude příští týden k jídlu, ještě ale přidám kukuřici:yes:

Mňam,dala bych si:-p:yes:Máš to hezké:-K

Já mám moc ráda zapečené těstoviny s čímkoliv, tyhle budou taky moc dobré:yes:

Tématické fráze:
zapecene testoviny, zapečené těstoviny se šunkou, zapečené těstoviny s hráškem, zapečené těstoviny s parkem, těstoviny s hráškem, zapékané těstoviny se sunkou, těstoviny se šunkou, dobre zapecene testoviny, zapečené těstoviny recept, recepty z těstovin, zapečené testoviny s mlékem, zapečené těstoviny šunka hrášek, recepty s testoviny, recepty na těstoviny, těstoviny se šunkou recept, těstoviny se šunkovým salámem, oblíbené zapečené těstoviny, zapékané těstoviny s hráškem, dobre zapekane testoviny, těstoviny zapečené s hráškem

Suroviny:
těstoviny, hrášek mražený, šunka, cibule, máslo, mouka hladká, mléko, sýr gouda, sůl, pepř mletý, květ muškátový

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu