Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 65 948 kJ / 15 762 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 250,49 g |
| Tuky | 819,97 g |
| Vláknina | 65,50 g |
| Cholesterol | 3,20 g |
| Sodík | 2,12 g |
| Sůl | 6,00 g |
| Sacharidy | 1 813,96 g |
Postup přípravy
Svaříme si dva pudinky v polovičním množství mléka, tedy v 500 - 600 ml na oba dohromady. Krok 6: Ještě do horkého pudinku vmícháme připravené čočky nebo nalámanou čokoládu a mícháme, dokud se nerozpustí, je to za chvilku. Pak přikryjeme pudink mikrotenovým sáčkem a necháme vychladnout. Krok 7: Změklé máslo vyšleháme s moučkovým cukrem, případně vanilkou, do tmavé varianty dáme trochu víc moučkového, tmavá čokoláda většinou obsahuje méně cukru než světlá. Pak přidáme pudink a vyšleháme do hladka. Tento krém je lehký, jemný a pod potahovky jeden z nejlepších, protože krásně drží a nepropouší vlhkost třeba z ovoce uvnitř, takže se dá použít i na mantinely kolem okrajů, když chcete dát dovnitř třeba tvarohovou náplň, kterou potahovky nesnášejí. Krok 8: Mléčný marcipán: Suš. mléko a cukr v míse pořádně promícháme a zbavíme hrudek, přidáme ost. suroviny a ručně hněteme těsto, napřed hrudkovatí a po chvíli se začne spojovat. Pracovní plochu si posypeme moučk. cukrem nebo když hodně lepí troškou solamylu a propracováváme až se vše spojí v pevnou hmotu. Můžeme několikrát namočit ruce do vody a propracovávat, v žádném případě nepřidávat další vodu po lžících. Sice by se lépe pracovalo, ale marcipán by byl říkdý a tekl by na dortu a figurky by nedržely tvar. Krok 9: Punčovina na dotvarování + potažení: zbytky piškotu, krému, rumu nebo marmelády smícháme na hmotu ze které tvarujeme nadočnicové oblouky, hřbet a můžeme i nohy. Krok 10: Dotvarujeme dle našich představ a pomažeme krémem, ale slabou vrstvu a necháme zatuhnout v lednici do druhého dne, pak uhladíme rukama před potahováním. Krok 11: Budete-li do krému dávat ovoce, nesmí se dotýkat marcipánu po potažení, protože by marcipán tekl, dejte ovoce dál od krajů a pak se vzniklé nerovnosti a díry zamažou krémem. Krok 12: Z marcipánu vyválíme placku asi 3 mm silnou a dostatečně velkou, aby pokryla celého Dina a ještě byly přesahy, uhladíme dle těla a odřežeme přebytky. Krok 13: Doděláme tlamku, oči, obočí, puntíky a drápy, na krk mašli a je to.
Zveřejněno 31. 7. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
3D Dino na houbách + postup
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YVJA
Moje poznámka
3D Dino na houbách + postup
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YVJA
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 3 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 5 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 5 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 6 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 9 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dalmatské čufty
Ceesay před 14 minutami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 3 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 3 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 5 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 6 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 7 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 7 hodinami
Moji utopenci
marky79 před 8 hodinami
Pudinkové cukroví
adela. před 9 hodinami
Tématické fráze:
postupy na 3d dorty,
muj dobry dinosaurus,
dinosauři z marcipánu,
3d dorty postup,
3d dorty s postupem,
dort pracovní helma,
nejlepší těsto na dort dino,
dino dort,
3d dorty postupy,
dort dino postup,
postup na marcipanoveho dinosaura,
dorty 3d,
houby z marcipánu,
postup na 3d dorty,
dort dino 3d,
dorty 3d postup,
dinosaurus z marcipánu,
3d dort postup,
dort dinosaurus 3d,
dort dino na houbách
Suroviny:
vejce,
cukr moučkový,
voda,
olej,
mouka hladká,
prášek do pečiva,
kakao,
pudink banánový,
mléko,
máslo,
banán,
pudink,
mléko,
máslo,
cukr moučkový,
čokoláda na vaření,
mléko sušené,
cukr moučkový,
med,
olej,
voda,
mandlové aroma,
potravinářské barvivo,
solamyl,
cukr moučkový
Komentáře (39)
Kecam je to moc dobrý ¨:D