Postup přípravy
Zveřejněno 10. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sladká pomerančová kůra
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2JPW
Moje poznámka
Sladká pomerančová kůra
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2JPW
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Dietní kapr s bylinkami připravený v páře
Přidáno před 1 hodinou
Linecký koláč s tvarohem a červenou řepou
Přidáno před 2 hodinami
Slepičí válečky na houbách
Přidáno před 2 hodinami
Zbouchnuté brambory
Přidáno před 12 hodinami
Skořicové podkovy
Přidáno před 21 hodinami
Jedlé balíky slámy
Přidáno 22. 10. 2025 06:20:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dušená mrkev
Tajemnost před 39 minutami
Poctivá květáková polévka
oligarda před 41 minutami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
TommyKoci před 42 minutami
Kuřecí prsíčka s kokosovým mlékem a kari (Kuřecí na kari)
TommyKoci před 49 minutami
Výborná bábovka se zakysanou smetanou
KytkaS před 1 hodinou
Dýňová polévka
BublinaF před 2 hodinami
Brokolicová polévka
Gothaj před 2 hodinami
Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl
Janiina před 2 hodinami
Pečená dýně
Agliooglio před 2 hodinami
Tématické fráze:
slazena pomerancova kura,
pomerancova kura v cukru,
pomerančová kůra v čokoládě recept,
pomerančové slupky,
slupky z pomeranču,
pomerančova kůra využití,
jak využít pomerančovou kůru,
kandovaná pomerančová kůra recepty,
pomerančova kura s cukrem,
pomerančová slupka,
kandovaná mandarinka,
nakládaná pomerančova kůra,
jak nakládat pomerančovou kůru,
jak naložit pomerančovou kůru,
slupky z pomerance,
jak naložit pomerančovou kůru do cukru?,
pomerančová kůra,
slupka od pomerance,
slupky od pomerance,
pomerancove slupky v cukru
Suroviny:
pomeranče,
voda,
cukr
Komentáře (9)
kura je vyborma davat do peciva...
dekujeme za recept!
Předesílám, že je mi šumák, zda jsou citrusy stříkané či nikoli. Hlavně nesmějí smrdět!
Jsou-li plody ošetřeny insekticidy, tak než se dostanou do prodeje jsou "chemie" takřka prosty
Jsou-li plody ošetřeny leštidly (vosk, parafin), tak cítit chemií nejsou a patrně vám neuškodí
Jsou-li plody ošetřeny fungicidy = pesticidy, tak je můžete drbat jako zavšivenou hlavu a je to plad prtné
Od té, co jsem takřka pokazil pár kilo lineckého těsta citronovou kůrou stříkanou proti plísni (mančaft nic nepoznal a přežili to všichni) , tak to při koupi řeším následovně:
1. Orientuji se především čichem
2. Pokud plody nejsou cítit, tak jeden vezmu a "přeleštím" ho (zpravidla o vlastní rukáv). Pokud se chemicky rozvoní - NEKUPOVAT
3. Pokud si nevyberu citrony, tak zkusím pomoranče - zpravidla bývají impregnovány spíše leštidly a např. v lineckém jsou oblíbenější než citrony.
4. Kdo nemá možnost použít amalfitánské citrony, tak ať koupí BIO..., nebo citrusovou vůni oželí vůbec (sušenou kůru jsem zkusil 1x a stačilo to
No, já ale za BIO tintili ze zásady nevyhazuji, že