20 receptů na dobroty, kterými zakončíme dobrý oběd. Připravte si sladkou tečku
Po dobrém obědě či večeři se podává sladká tečka - dezert, který má za úkol nastartovat trávení po vydatném jídle ve společnosti rodiny či přátel. Někdy to však může být maličkost, která jen pohladí chuťové pohárky.
Sladká tečka ve formě dezertu je mnohdy další chod navíc, který místo trávení zapříčiní únavu a ospalost strávníků. Místo šlehačkového poháru, čokoládového zákusku nebo dortu s krémem je vhodnější ukončit hostinu něčím malým.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Recepty ve výběru
- Minidortíčky
- Mini Pavlova
- Čokoládovo - karamelové lanýže s rumem
- Čokoládová pěna s vanilkou
- Citronový sorbet z domácího zmrzlinovače
- Pomerančové linecké
- Domácí becherovka
- Jahodová pěna v čokoládovém košíčku
- Pizza meloun
- Slepované perníčky
- Ovocná zmrzlina
- Banány v čokoládě
- Barevné makronky
- Bleskové koláčky
- Rumové pralinky
- Malinové cupcakes
- Křehké polštářky z listového těsta
- Vanilkovo-jablečný dort bez pečení
- Panna cotta z vaječného likéru
- Alžírská káva
1/20
1/20
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Recept na vaječný koňak podle Josefa Maršálka: Voní po vanilce a mandlích, je krásně hladký a chutná fantasticky
„Tatarák“ z tvarůžků a camembertu: Varianta masové klasiky podávaná na topince uchvátí i zaryté masožravce
Jablečné dezerty jsou sladkou tečkou na konci každé hostiny nebo svátečního oběda
Komentáře