Cheesecake z Lučiny a zakysané smetany

Kamili Kuchařka: Kamili

Doba přípravy: 50 minut 12 porcí Moučníky , Řezy 4 názory

Suroviny

První vrstva:
200g sušenek - já jsem použila kakaové BeBe (lze i máslové, esíčka apod.)
50g másla (mírně rozpustit)
130g cukru krystal
2 Lučiny ve vaničce
3 vejce
2 lžíce citronu
špetka soli
Na druhou vrstvu potřebujeme:
2 zakysané smetany
1 vanilkový cukr
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Sušenky rozdrtíme a smícháme s mírně rozpuštěným máslem. Poté vsypeme do dortové formy vyložené pečícím papírem. Lžící nebo rukou pořádně udusáme.

  2. Šlehačem do jemna smícháme suroviny na první vrstvu (130 g cukru, 2 Lučiny, 3 vejce, 2 lžíce citronu a špetku soli) a vlijeme na korpus.

  3. Dáme péct na 190°C na 25 minut.

  4. Poté vyjmeme z trouby a natřeme druhou vrstvu ze zakysané smetany s vanilkovým cukrem. Zapečeme ještě přibližně 8 minut na 210°C.

  5. Necháme vychladnout a pak můžeme zdobit např. rozpuštěnou hořkou čokoládou, tak jak má kdo rád.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 98 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Cheesecake z Lučiny a zakysané smetany

Tématické fráze: cheesecake s lučinou cheesecake se zakysanou smetanou cheescake z lučiny cheesecake z bebe sušenek cheesecake recept cheescake lučina chesecake z lučiny cheesecake se smetanou tečkovaný cheesecake zakysaná smetana recepty cheesecake z bebe sušenek s borůvkami cheesecake s zakysanou smetanou chease cake recept cheaskake recepty z luciny cheesecake s lučinou a zakysanou smetanou cheescake s lucinou cheeskace z lučiny chcescake ze zakysane smetany chessecake se zakysanou smetanou

Zapomněl/a jsem heslo