Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Panna cotta s jahodovou omáčkou

Panna cotta je jemný dezert ze smetany se želatinou, který můžete dochutit nejrůznějšími omáčkami nebo ovocem. V tomto případě jej doplníme omáčkou z rozmixovaných jahod. Před plněním můžete potřít skleničky lehce olejem pro snazší vyklopení.

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Andyyy

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 12 min Doba tepelné úpravy: 3 min + 5-6 hodin tuhnutí v lednici

15 min (12 min příprava + 3 min tepelná úprava, + 5-6 hodin tuhnutí v lednici)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 138 kJ /
1 228 kcal
Bílkoviny17,45 g
Tuky76,50 g
Vláknina5,00 g
Cholesterol 253 mg
Sodík 98 mg
Sůl0,30 g
Sacharidy114,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do hrnce nalijeme smetanu, mléko a přisypeme cukr. Zahřejeme pod bod varu. Krok 2: Přimícháme želatinový ztužovač a za stálého míchání metlou provaříme, stačí tak 2-3 minuty. Krok 3: Směs nalijeme do formy nebo menších skleniček, které naplníme jen do čtvrtiny. Necháme 5-6 hodin ztuhnout v lednici. Krok 4: Před podáváním připravíme jahodovou omáčku. Jednu jahodu necháme na ozdobu a zbytek rozmixujeme. Krok 5: Dezert vyklopíme z formiček na dezertní talířky, přelijeme omáčkou, ozdobíme nakrájenou jahodou a můžeme podávat.

TIP: Nejlepší recepty na panna cottu

Zveřejněno 25. 9. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QXEY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QXEY

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Věra horvathová 20. 5. 2015 05:38
dlouho jsem na tento recept myslela,konečně ho udělala a je vynikající,všem moc chutná.:-p:-p

Mišule223 14. 8. 2014 12:22
Ahoj :) mám dotaz.
Do hrnce dáme smetanu, mléko a ihned přidáme cukr. Přimícháme želatinový ztužovač a vyšleháme metličkou.
Má se ta smetana s mlékem přivést k varu? :) Děkuji za odpověď

Pokud by jste to zkoušeli vymažte trochu olejem aby se vám to líp vykápělo :)

Opravdu to vypadá jednoduše a že to bude moc dobré o tom vůbec nepochybuji;-):yes::yes:

Je to vynikající a není to ani těžké :):-) a děkuji :-)

Jistě dobrota, moc bych si pochutnala, posílám ti prvního bodíka, Bibinka jaksi zapoměla:-D:yes:

Andyyy, vítej v naší Topácké rodině a ať se ti tu líbí;-):-K
Dávám ti 1. vítací bodík:yes:

Tématické fráze:
recept na panacotu, nejlepší recept na panacotu, jahodova panacota, panacota s jahodami, jahodova panna cotta, formičky na panacotu, panna cotta s jahodovou omačkou, recept na panakotu, jahodová omáčka na panacotu, jahodova panacotta, jahodová panna cota, omáčka na panacotu, jahodová pannacota, směs na na panacotu, panacotta z mascarpone, panna cotta jahodová, panna cotta jahodová, recepty na panacotu, recept na pana cotu, recept na pannacotu

Suroviny:
smetana ke šlehání, mléko, cukr krupice, ztužovač želatinový, jahody

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu