Panna Cotta s rybízem

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Doba přípravy: cca 20 min 2 misky Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry, Ostatní 10 názorů

Suroviny

500 ml smetany ke šlehání
100 ml mléka
rybíz (nebo jiné ovoce)
2 plátky želatiny
200 g cukru
vanilkový lusk
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si vhodnou nádobu, nebo formičky. Želatinu vložíme do hrnce, zalijeme mlékem a na mírném ohni ji rozpustíme. Nesmí však vařit.

  2. Do dalšího kastrůlku nalijeme šlehačku. Vanilkový lusk podélně rozpůlíme, dužninu nožem vyškrábeme a smícháme ji s cukrem. Cukr přidáme ke smetaně a za stálého míchání (metličkou) ji přivedeme k varu. Poté, co smetana přejde varem, zmírníme oheň a šleháme, dokud smetana nezačne houstnout. Přidáme želatinu, vše prošleháme, ale hmotu už dále nevaříme.

  3. Hotovou hmotu vlijeme do formiček nebo do formy a chladíme v lednici minimálně 3 hodiny.

Poznámka

Panna Cottu jsem dělala poprvé. Recept jsem našla na Vareni.cz a myslím, že se mi povedla :-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Panna Cotta s rybízem

Tématické fráze: panna cotta podle pohlreicha panacota pohlreich panacota recept video tvarohová panna cotta panna cotta recept video panacota video panna cotta video recepty panna cota pannna cotta panna cotta pohlreich recepty panna cotta panna cotta recept panacota s jahodami panna cotta tvarohova pana cota recept na panna cota panacota podle pohlreicha pohlreich-panacota panacota panna cotta poleva

Zapomněl/a jsem heslo