Panna Cotta s rybízem

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Doba přípravy: cca 20 min 2 misky Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry, Ostatní 10 názorů

Suroviny

500 ml smetany ke šlehání
100 ml mléka
rybíz (nebo jiné ovoce)
2 plátky želatiny
200 g cukru
vanilkový lusk
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si vhodnou nádobu, nebo formičky. Želatinu vložíme do hrnce, zalijeme mlékem a na mírném ohni ji rozpustíme. Nesmí však vařit.

  2. Do dalšího kastrůlku nalijeme šlehačku. Vanilkový lusk podélně rozpůlíme, dužninu nožem vyškrábeme a smícháme ji s cukrem. Cukr přidáme ke smetaně a za stálého míchání (metličkou) ji přivedeme k varu. Poté, co smetana přejde varem, zmírníme oheň a šleháme, dokud smetana nezačne houstnout. Přidáme želatinu, vše prošleháme, ale hmotu už dále nevaříme.

  3. Hotovou hmotu vlijeme do formiček nebo do formy a chladíme v lednici minimálně 3 hodiny.

Poznámka

Panna Cottu jsem dělala poprvé. Recept jsem našla na Vareni.cz a myslím, že se mi povedla :-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 26 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Panna Cotta s rybízem

Tématické fráze: panna cotta podle pohlreicha panacota pohlreich panna cotta video tvarohová panna cotta panacota recept video panna cotta recept video panacota video recepty panna cota panacota s rybízem pannna cotta panna cotta pohlreich recepty panna cotta panna cotta recept panacota s jahodami panna cotta tvarohova panna cotta s tvarohem pana cota recept na panna cota panacota podle pohlreicha pohlreich-panacota

Zapomněl/a jsem heslo