Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jednoduchá a rychlá pomazánka z rybiček

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Nadja Nadja

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 194 kJ /
285 kcal
Bílkoviny23,48 g
Tuky15,17 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 60 mg
Sodík 1,01 g
Sůl2,50 g
Sacharidy12,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rybičky i s olejem dát do misky, vidličkou rozmělnit a vmíchat sýr a cibuli. Krok 2: Pomazánku mazat na veku či chleba a zdobit podle chuti, např. kroužky cibule, plátkem vajíčka, plátkem rajčete, kouskem papriky, kolečky pórku apod.

Zveřejněno 10. 1. 2011

Poznámka autorky Nadja

Olejovky lze použít jakékoliv, jaké máte rádi, ať v oleji nebo ve vlastní šťávě. Zkoušela jsem i v tomatě.

Tuto pomazánku mám ráda proto, že v ní jsou suroviny, které jsou vždy doma a také nám všem chutná.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YMnM

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YMnM

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

:yes: pomazánka je výborná a každý si může přidat co má rád, třeba trochu hořčice, kečupu, vařené vajíčko i cibuli:-)

:-p
:-8

Michaela Minarčíková 8. 8. 2012 13:55
michaelaminarcik@seznam.czJe výborná,já ji dělala z pomazánkového másla a přidala ještě kousek ramy a je moc dobrá.:yes:

;-) Klarisko, jelikož nepřidávám máslo, tak to tolik mastné není.
Množství přidaného oleje si můžeš určit sama - když se mi zdá, že je ho v plechovce příliš, nedám všechen. Každá plechovka je jiná, na Silvestra jsem otevřela dvoje tresčí játra a v jedné plechovce byla jater jen asi polovina než v té druhé, o to více bylo oleje.

Rybičky i s olejem? To musí být dost mastné a řídké..?

Nadi, taky použiju, co mám zrovna doma. Stroužek česneku většinou přidávám do sardinek jen v oleji a když mám sýr bez příchutě. Prostě ochutnávám a přidávám ;-):-p:-D

;-) Marino, s lučinou je určitě dietnější, vyzkouším příště.
:-p Spagetko, sýr i rybičky používám takové, jaké zrovna doma jsou. Moc dobrá je z uzených šprotů. Ale lze použít i ty nejlevnější. Jen jednou jsem narazila na rybičky, na nichž byly šupiny a to byla prácička je odstranit. S česnekem jsem ještě nezkoušela - nepřebije tu chuť rybiček?
:-8 Všem děkuji za komentáře a bodíky.

Ja tu pomazanku delam s lucinou :-p

Dělám dost často, obměňuju druhy sýra i rybiček, někdy přidám česnek nebo trochu hořčice, i kousek libečku ;-):-p:yes:

Vyskúšam s tým syrom,dávno som rybičkovú pomazánku nerobila:-K

Ja zase davam misto syra pomazankove maslo. Udeluji 2. bod. :yes::-K

Znám, je velmi dobrá :-p ,ještě přidávám kousek másla + :yes:.

michsamant 10. 1. 2011 03:30
:yes:

Tématické fráze:
pomazanka z rybicek, pomazanka z rybicek v oleji, pomazánky z rybiček, pomazanka z rybicek v vlastni stave, pomazanka s rybicek, pomazánka z pomazánkového másla a rybiček, rybičky pomazánka, pomazánka z uzených rybiček, pomazanka z rybycek, rybičky a pomazanka, rybička pomazánka, rychla rybí pomazánka, rybičky v oleji, recept na pomazánku z rybiček, pomazánka rybiček, pomazánka z olejovek, pomazánky z rybyček, pomazánka z rybiček v oleji recept, pomazanka z ribiček, pomazankazrybicek

Suroviny:
olejovky, sýr, cibule, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu