

Baltická pomazánka
Suroviny
- 1 konzerva (240 g) Baltických rybiček v oleji
- 1 lžíce másla
- 1 menší cibule
- 5 lžic domácí Lučiny
- pár kapek citronové šťávy nemusí být
- pažitka
- ředkvičky na ozdobu
- sůl
Postup přípravy receptu
Rybičky vyklopíme do misky s polovinou oleje, ten hustější na dně necháme u rybiček, ostatní vylijeme a přidáme máslo, domácí Lučinu, cibuli nakrájenou na drobno a ručním mixerem umixujeme na hladkou pomazánku.
Nakonec osolíme je-li třeba, dáme pažitku nadrobno nařezanou a dochutíme citronovou šťávou, promícháme a můžeme mazat na pečivo na které máme chuť.
Ozdobíme nakrájenými ředkvičkami.
Poznámka od kuchařky
Mazala jsem na doma upečený cibulový chléb. Byla to příjemná, chutná večeře za čtvrt hodinky! Ředkvičky si s pomazánkou dobře a chutně rozumí.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Baltická pomazánka
-
Jiri Kropacek: Jiří, to už je ta Tvoje zase jiná pomazánka, když jsi dal i jiné suroviny
-
Místo lučiny dávám kostičku apetita,2 lžíce majomézy,2 vejce natvrdo vařená,1-2 lžíce hořčice,sůl a pepř.
-
Domaci chlebik, domaci lucina v pomazance..dokonala vecere..
-
hned bych si dala