Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pudink z cukety (květáku)

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Dajda Dajda

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 966 kJ /
948 kcal
Bílkoviny42,85 g
Tuky84,52 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 777 mg
Sodík 1,06 g
Sůl2,42 g
Sacharidy3,96 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Květák uvaříme do poloměkka a rozebereme na růžičky. Cuketu nakrájíme na kostičky a krátce povaříme. Housky natrháme a namočíme do mléka. Změklé máslo našleháme se žloutky, osolíme, okořeníme, přidáme rozmělněné vymačkané housky. Pořádně promícháme a pak vmícháme opatrně cuketu nebo květák, sýr a nakonec tuhý sníh z bílků. Krok 2: Hrníčky (ve tvaru báboviček) vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Naplníme pudikovou hmotou cca do 3/4 výšky. Postavíme ko kastrolu s vodou (měla by sahat do 1/2 až 2/3 výšky), přikryjeme pokličkou a vaříme 30-45 minut. Podle vpichu špejle poznáme, zda je jídlo hotové - nesmí se lepit. Krok 3: Po vyndání z vodní lázně necháme hrníčky chvíli odpočinout, pak pudink vyklopíme, posypeme sýrem a lehce pokropíme rozehřátým máslem.

Zveřejněno 6. 9. 2012

Poznámka autorky Dajda

Toto jídlo mám raději z cukety.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7V3Q

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7V3Q

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Já jsem se inspirovala - cuketu jsem nevařila, ale opekla na trošce oleje do růžova, přidala pro mne nezbytné bylinky :-8:-)), trošku česneku, vynechala jsem šunku a muškát. S okurkovým salátem to byla výborná večeře. Díky za recept:yes:, přidávám bod a fotku :-8

Já mám tenhle recept taky v merku, líbí:yes::yes::yes::yes:

Opäť jeden z vynikajúcich receptov, ktoré prešli skoro bez povšimnuita. :-( Puding som robila z karfiolu a tak výbornú úpravu karfiolu som už dávno nejedla. Vynikajúce, urobila som k tomu šalát a viac niet čo dodať :yes::yes::yes:;-)

To je zajímavý recept. Škoda, že není fotečka pro představu, ale přesto si ukládám;-):yes:

Klariska:Co ten údiv? Anglický pudink také není z mléka a prášku;-)

Pudink?! :-O

Tématické fráze:
cuketa květák, cuketa recepty, recepty kvetak cuketa, pudink z cukety, květák a cuketa, recepty z cukety a květáku, cuketa s květákem, recepty z cukety a pudinku, cuketa recept, recepty z cukety, jídlo z květáku a cukety, recepty na kvetak a cuketu, květák cuketa, recepty cuketa a květák, recept květák a cuketa, recept z květáku a cukety, květák a cuketa recept, květák cuketa recept, květákový pudink recept, recepty ny cuketu

Suroviny:
květák, houska, mléko, sýr nastrouhaný, máslo, vejce, salám, sůl, pepř, květ muškátový, máslo, strouhanka

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu