Staročeský kočičí tanec s klobásou
Kočičí tanec je tradiční staročeské jídlo. Jde o vydatný pokrm z krup, čočky a slaniny, který podáváme s klobásou obalenou slaninou, vařenými vejci, kyselou okurkou a paprikou.
Postup přípravy
Krok 1: Kroupy den předem namočíme a druhý den uvaříme. Zvlášť uvaříme také čočku.
Krok 2: Na sádle osmahneme na klínky nakrájenou cibuli a na kousky nakrájenou slaninu. Když cibule zesklovatí, přidáme na plátky nakrájený česnek a vše půl minuty ještě opečeme.
Krok 3: Přidáme vařené kroupy a čočku, okořeníme, osolíme a vše prohřejeme.
Krok 4: Klobásy obalíme slaninou a opečeme na sádle.
Krok 5: Jídlo dozdobíme půlkami vajíček, nakrájenou okurkou, paprikou a petrželkou.
Zveřejněno 12. 2. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Staročeský kočičí tanec s klobásou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QWAMq
Moje poznámka
Staročeský kočičí tanec s klobásou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QWAMq
Nejnovější recepty
Zapečené brambory s krkovicí podle Pepy Nemravy
Přidáno před 20 minutami
Zdravý cuketový nákyp
Přidáno před 1 hodinou
Dalgona sušenky
Přidáno před 1 hodinou
Hovězí kostky po znojemsku
Přidáno před 19 hodinami
Pečivo z bramborového těsta
Přidáno 8. 7. 2025 08:55
Letní koláč s třešněmi
Přidáno 8. 7. 2025 08:30
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bábovka z pomazánkového másla
nelinka62 před 8 minutami
Vánoční chlebíček
radekdolezal033 před 3 hodinami
Hovězí plátky na tymiánu
ZboSy před 3 hodinami
Vařená brokolice s česnekovo-bylinkovou omáčkou
brtna před 11 hodinami
Hamburská vepřová kýta
Zlatnice před 12 hodinami
Ovocné knedlíky z tvarohového těsta
stefi.f47 před 12 hodinami
Cuketový perník
Markeeta před 12 hodinami
Bramborové vafle
Leontinka73 před 14 hodinami
Boloňská omáčka
DavidVolvo před 16 hodinami
Suroviny:
kroupy,
čočka,
cibule,
slanina anglická,
česnek,
sůl,
majoránka,
pepř mletý,
sádlo,
klobása,
slanina anglická,
vejce,
okurky sterilované,
paprika,
petrželka,
sádlo
Komentáře (2)