Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 748 kJ / 179 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 40,78 g |
| Tuky | 1,75 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 96 mg |
| Sodík | 96 mg |
| Sůl | 0,25 g |
| Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 12. 8. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí maso s provensálskými bylinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v7vg
Moje poznámka
Kuřecí maso s provensálskými bylinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v7vg
Nejnovější recepty
Šťavnatí švábi
Přidáno před 5 hodinami
Těstoviny zapečené s brokolicí a šunkou
Přidáno před 8 hodinami
Kapustová polévka s houbami
Přidáno před 10 hodinami
Pomazánka z pečeného česneku a špetky parmazánu
Přidáno před 13 hodinami
Boloňská čočková omáčka
Přidáno před 14 hodinami
Domácí qurrito z HF
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Škvarkový koláč (placky)
Merylas před 1 hodinou
Indický Naan chléb
Vinka před 1 hodinou
Krupicová kaše
Roobass před 3 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Nanina před 4 hodinami
Pikantní zeleninovo-těstovinový salát
Jan Nemec před 4 hodinami
Kuře na kari s jablky
hajibuni před 4 hodinami
Výborný makovec
Jan Nemec před 4 hodinami
Holandský sekaný vepřový řízek
Jan Nemec před 4 hodinami
Kuře na kari s ananasem
Jirka1986 před 4 hodinami
MEXICKÁ POLÉVKA
Kajkajak před 5 hodinami
Tématické fráze:
kuřecí maso s bylinkami,
jak udelat stavu z vypeku,
recept na kuřecí maso,
maso s bylinkami,
kureci s provensalskymi,
přípečené maso,
jak opect kuřecího masa,
kuteci mado a provensalske bylinky,
maso na provensalskych bylinkach,
recepty kuřecí maso#utm_content=lista,
kureci s provenslaskymi bylinkami,
kuřecí maso na provensálských bylinkach,
s provensálskou krustou,
maso s provensálskými bylinkami
Suroviny:
maso kuřecí,
olej,
sůl,
koření provensálské
Komentáře (3)
Doporučuji zkusit to příště jinak. Na oleji opečte jen posolené a popepřené maso a když je hotové, dejte ho stranou na papírovou utěrku. Do výpeku dejte najemno nakrájenou cibulku a česnek a nechte ji zesklovatět. Podlijte deckou bílého vína, uvolněte všechno připečené a víno nechte skoro odpařit. Přilijte dvě deci kuřecího vývaru a nebo deci vody a přidejte provensálské bylinky. Vařte tak dlouho, dokud to nebude mít tak akorát hustotu šťávy k masu. Vraťte do toho maso a nechte ho prohřát. Do hotové omáčky přidejte lžičku másla a podle chuti dosolte. Není to o moc složitější a je to mnohonásoně lepší.
Vsadím se, že posléze už budte maso dělat podobným klasickým způsobem - tedy opéct, nechat odpočinou a mezi tím z výpeku udělat šťávu ochucenou podle vlastních představ.