Domací paštika s provensálskými bylinkami

sebena Kuchařka:

5 porcí Studená kuchyně 7 názorů

515

Suroviny

350 g kuřecích jater
1 cibule
5 stroužků česneku
sádlo
1 dcl bílého vína
1 dcl smetany
sůl
pepř
mletá paprika
provensálské koření
100 g másla
10 plátků anglické slaniny
snítky rozmarýnu
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi osmahneme do zlatova na drobno nakrájenou cibulku, přidáme česnek, játýrka, koření, orestujeme podlíjeme vínem a smetanou, krátce povaříme a ještě horké rozmixujeme spolu s rozpuštěným máslem na hladkou hmotu.

  2. Dochutíme solí, pepřem a plníme do připravených mističek, které jsme vyložili plátky slaniny, povrch můžeme dozdobit bobkovým listem, celým pepřem a novým kořením snítky rozmarýnu a zalijeme pozpuštěným sádlem, necháme vychladit. Podáváme s čerstě upečeným chlebíkem a brusinkami.

Poznámka

Chlebík jsem pekla tento http://www.toprecepty.cz/recept/9383-osatkovy-chleb/, akorát jsem ho upekla v domácí pekárně

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 16 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Domací paštika s provensálskými bylinkami

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo