

Mleté kuřecí maso s bylinkami (bezlepkové)
Suroviny
- 180 g bílého pečiva (např. Schär - Pan carré)
- 250 g kuřecího masa (vařeného)
- 1 malý pórek (nakrájený nadrobno nebo 1 střední cibule)
- špetka směsi sušených bylinek
- 1 lžička hořčice
- 2 žloutky
- 2 bílky
- 4 lžíce mléka
- strouhanka (na obalení, kukuřičná)
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
Bílé pečivo rozdrobíme, vařené kuřecí maso umeleme nebo rozmixujeme a společně dáme do velké mísy. Přidáme pórek nebo cibuli, sušené bylinky, hořčici, osolíme a opepříme. Suroviny důkladně promícháme.
Směs spojíme 2 žloutky, 1 bílkem a 4 lžícemi mléka. Hmotu dobře promícháme a tvarujeme z ní silnější nebo slabší válečky.
Zbývající bílek ušleháme do pěny. Válečky masové směsi obalíme nejprve v bílku, potom ve strouhance.
Na pánvi rozehřejeme olej a obalované válečky v něm opékáme po všech stranách dozlatova. Podáváme s vařenými bramborami a plátky rajčat.
Poznámka od kuchařky
Pokud nedržíte bezlepkovou dietu, tak můžete použít normální strouhanku a bílé pečivo.