Bagety s provensálskými bylinkami

Merylas Kuchař:

Doba přípravy: 90 minut PT1H30M 2 - 3 ks Slané pečivo 26 názorů

522
Recept si zatím oblíbilo 22 kuchařů

Suroviny

400 g hladké mouky
1 malinko plnější lžičku soli
zhruba 1 lžičku provensálského koření (dle chuti i víc)
1 menší lžičku sušeného česneku nebo 2 stroužky čerstvého
1 lžičku cukru
1/2 kostky čerstvého droždí (tj.21 g)
zhruba 220 ml vlažné vody (dle potřeby)
60 g olivového oleje
zhruba 2 lžíce dýňových semínek
2 lžíce slunečnicových semínek
Na potření:
1 vejce
hrubá sůl
sezamová semínka (Místo vejcem můžeme potřít jen olejem)
Recept si zatím oblíbilo 22 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy si prosejeme mouku, zamícháne sůl, provensálské koření, sušený česnek, uděláme důlek, přidáme vlažnou vodu, cukr, rozdrobíme droždí a chvíli necháme až vzejde. Nebo si můžeme udělat úplně zvlášť kvásek a ten pak přidat.

  2. Přidáme olej a zpracujeme nelepivé a vláčné těsto. Ke konci hnětení do těsta zapracujeme dýňové a slunečnicové semínka.

  3. Těsto necháme vykynout, rozdělíme na 2 až 3 díly, vypracujeme bochánky a z bochánků bagety.

  4. Dáme na plech vyložený teflonovou fólií nebo papírem na pečení, necháme znovu vykynout, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme hrubozrnou solí a sezamem. Pokud sůl na povrch nebudeme používat, tak přidáme trochu soli do těsta. Vložíme do předehřáté trouby a upečeme. Měla jsem 2 ks na celou délku plechu, ale spíš to byly průměrem menší veky. Příště raději udělám 3 ks. Koření je aromatické, přidáme si ho dle vlastní chuti. Já dala lžičku a stačí nám. V původním receptu je 1 lžíce. Pokud nemáme olivový olej, použijeme jiný.

Poznámka

Zdroj: Pošli recept, paní Lenka Hodková, mírně poupraveno.

Pro úplnost dodávám, že v receptu se k těmto bagetám podával smažený lilek - neloupaný lilek nakrájet na 1 cm kolečka, rozložit na plech, osolit a 30 minut nechat stát.Pak kolečka osušit, obalit v hladké mouce a osmažit na oleji. K tomu ještě dresink -smíchat zakysanou smetanu, bílý jogurt a česnek.

Další mé recepty najdete zde: http://www.merylas.estranky.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek


Ohodnoťte recept: Bagety s provensálskými bylinkami

  • Merylas Merylas(autor receptu)

    MirkaL: Jak píše Magdalénka(díky za záskok), dává se buď sušený nebo může se místo něho použít čerstvý. Já většinou pužívám sušený.;-)
    A děkuji za zájem:-K

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    MirkaL: ja čítam - sušený alebo čerstvý cesnak.

    Odpovědět

  • MirkaL MirkaL

    A ten cerstvy cesnek sel zaroven s tim susenym do testa? Nebo kam se podel?:-O Nebo jen spatne ctu? ...slepa som, nevidim? ...aj to je mozne.:-))

    Moc pekny receptik, diky za nej!:-K

    Odpovědět

  • dexulka dexulka

    Lehké,chutné a voňavé :-p Díky za inspiraci ;-)Posílám bodík i foto :yes:

    Odpovědět

  • janatka janatka

    Super hotovo,přidala jsem malino žitné mouky+ brusketa sýrová(koření),chtěla jsem vyzkoušet trošku jinou variantu.Super s domácí paštikou.;-):-p

    Odpovědět

  • babi babi(neregistrovaný)

    luxusní,rychlé,všem moc chutnaly.Velký dík za recept!!
    :-K:yes:

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autor receptu)

    Dady: Děkuji moc za komentík, jsem moc ráda, že se recept osvědčil.:-K

    Odpovědět

  • Dady Dady(neregistrovaný)

    Tyto bagetky dělám již delší dobu,akorát dělám z této dávky 4.Po upečení je nechám vychladnout do vlažna,zabalím do utěrky a mikrotenu.Nechám je takto asi 2 hodky,poté rozkrojím,máznu majonézou a pokladu čínským zelím,salámem,rajčaty,paprikou,okurkou a pórkem.Zabalím pevně do smršťovací folie a svačinka je jako vystřižená ze žurnálu.

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autor receptu)

    Sarovka: Děkuji moc za pochvalu. Těší mě, že chutnaly a je vidět, že jdou ještě i vylepšit:-));-):-K

    Odpovědět

  • Sarovka Sarovka

    Merylas, včera upečeno, téměř okamžitě snězeno:-!:yes: Bagegy jsou výborné.:-8:-K Přidala jsem černé olivy. Díky za skvělý recept.

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autor receptu)

    Yvona, tak to je mi líto, ale tyto bagety právě ochucují provensálské bylinky.;-) Já je používám v kuchyni i jinak, tak jejich chuť znám a zhruba jsem věděla, jak budou bagety chutnat. Kdo tohle koření nemá v oblibě, tak si nepochutná;-)

    Odpovědět

  • Yvona Yvona

    Jsou dobré,ale nechutná nám to provensálské koření v tom,ale jinak výborné.Každému chutná něco jiného,ale opět uděluji bodíky.:yes::yes:+20:-p

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autor receptu)

    Všem vám děkuji a budu ráda, jestli se někomu bude receptík hodit a vyzkoušíte:-K
    Kdo chcete dělat veky na chlebíčky, tak bych teda udělala dvě, ale trošku menší do délky, měla jsem napsat kratší:-)) než přes celý plech:-)

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova

    Jen se zakousnout:-p:yes:+14

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    :-p vypadají krásně :yes::-K

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo