Suroviny pro 10
10
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 541 kJ / 1 802 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 44,30 g |
| Tuky | 109,19 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 1,41 g |
| Sodík | 510 mg |
| Sůl | 1,17 g |
| Sacharidy | 160,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plech vyložíme papírem na pečení (po délce na rubu si vyznačíme čáry na dva pruhy po 7 čarách s mezerami od sebe vzdálenými cca 1,5 cm na šířku prstu nebo papír na pečení po délce poskládáme do harmoniky, aby se proužky zvýraznily).
Krok 2: Vyšleháme bílky se solí do pěny, přidáme cukr a ušleháme hustý pevný sníh. V druhé míse vyšleháme vejce, žloutky a cukr do husté bílé pěny a lehce vmícháme mouku.
Pomocí cukrářských sáčků (nejlépe na jedno použití) nastříkáme nejprve první 4 pruhy bílkovým sněhem - sníh, mezera, sníh, mezera, sníh, mezera, sníh. Použijeme druhý sáček na piškotové těsto, které nastříkáme do 3 vzniklých mezer. Vynecháme 2 mezery a nastříkáme stejným způsobem druhý pruh. Spotřebujeme všechno těsto. Krok 3: Pečeme dorůžova v troubě předem vyhřáté na 170° C cca 12-15 minut. Necháme úplně vychladnout, sloupneme papír a 1 pruh (ten hezčí) opatrně obrátíme spodkem vzhůru. Oba takto položené pruhy potřeme rybízovou marmeládou, na spodní díl navrstvíme učlehanou šlehačku a vrchní díl na ni přiklopíme. Velmi jemně pocukrujeme, necháme v chladu asi půl hodiny a nakrájíme voubkovým nožem napříč na řezy.
V chladničce vydrží v uchovávací nádobě 3-4 dny.
Podle receptu v Rakousku se používá místo bílé šlehačka pařížská.
Pomocí cukrářských sáčků (nejlépe na jedno použití) nastříkáme nejprve první 4 pruhy bílkovým sněhem - sníh, mezera, sníh, mezera, sníh, mezera, sníh. Použijeme druhý sáček na piškotové těsto, které nastříkáme do 3 vzniklých mezer. Vynecháme 2 mezery a nastříkáme stejným způsobem druhý pruh. Spotřebujeme všechno těsto. Krok 3: Pečeme dorůžova v troubě předem vyhřáté na 170° C cca 12-15 minut. Necháme úplně vychladnout, sloupneme papír a 1 pruh (ten hezčí) opatrně obrátíme spodkem vzhůru. Oba takto položené pruhy potřeme rybízovou marmeládou, na spodní díl navrstvíme učlehanou šlehačku a vrchní díl na ni přiklopíme. Velmi jemně pocukrujeme, necháme v chladu asi půl hodiny a nakrájíme voubkovým nožem napříč na řezy.
V chladničce vydrží v uchovávací nádobě 3-4 dny.
Podle receptu v Rakousku se používá místo bílé šlehačka pařížská.
Zveřejněno 5. 2. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kardinálův řez II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jWNP
Moje poznámka
Kardinálův řez II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jWNP
Nejnovější recepty
Chuťovky s kuřecím raráškem
Přidáno před 46 minutami
Uherské řezy z Jičínského salámu Pikant
Přidáno před 56 minutami
Datlové kuličky
Přidáno před 5 hodinami
Domácí datlová pasta
Přidáno před 6 hodinami
Rychlá a výborná majonéza z vařených vajec
Přidáno před 7 hodinami
Teplý fazolový salát s mrkví a kapustičkami
Přidáno před 7 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nejlepší vaječný koňak
MarieBrozova před 22 minutami
Řezy s tvarohovým karamelem
Koffi před 41 minutami
Vánoční roládka
HelenkaKrizova před 1 hodinou
Bramborové šulánky s mákem
ZlataG před 2 hodinami
Vaječný koňak
Vigousek před 3 hodinami
Kynutý houskový knedlík 2
JitkaVyk před 3 hodinami
Tvarohová štola
Pavlina3 před 3 hodinami
Vepřové nudličky v pikantní omáčce s houbami a sýrem
Jan Nemec před 3 hodinami
Rychlé a snadné vepřové nudličky - fofr večeře
Trol60 před 4 hodinami
Pravý vepřový guláš
Sima1996 před 4 hodinami
Tématické fráze:
kardináluv řez,
kardinálové řezy,
rezy kardinal,
šlehačkové řezy kardinál videorecept,
šlehačkové řezy kardinál,
kardinálovy řezy recept,
recept na kardinálové řezy,
kardinálovy řezy,
kardinál řezy,
řez kardinál,
řez kardinál - recept,
recept na kardinálův řez,
kardinal řež,
kardinálův řez recept,
recepty rezy kardinal,
lehké kardinálovy řezy,
kardinálův řez recepty,
recept na kardinálovy řezy,
kardinálové řezy recept,
recept na řezy kardinál
Suroviny:
bílek,
cukr krupice,
sůl,
vejce,
žloutek,
cukr krupice,
džem rybízová,
smetana ke šlehání,
cukr moučkový
Komentáře (7)