

Vlhčený řez
Suroviny
- 5 vajec
- 3 PL cukru krupice
- 5 PL oleje
- 7 PL polohrubé mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- Na karamelový rozvar:
- 1 smetana ke šlehání
- 3 PL cukru krupice na karamel
- Na krém:
- 1/2 kostky másla
- 1/2 pudinkového prášku
- 200 ml mléka
- 1 PL cukru krupice
- 1 PL moučkového cukru
- čokoláda na posyp
Postup přípravy receptu
Celá vejce, cukr a olej vyšleháme do pěny. Lehce vmícháme mouku a nakonec prášek do pečiva.
Do vystříkané, nebo vymazané a vysypané formy nalejeme těsto a pečeme na cca 160°C asi 30 minut - zkontrolujeme špejlí upečenost.
Mezitím zkaramelizejeme v kastrůlku 3 PL cukru a když je zlatohnědý, opatrně do něj vmícháme smetanu. Necháme rozvařit.
Upečený korpus propícháme pomocí druhého konce vařečky a pomocí lžíce prolíváme horkým karamelovým rozvarem.
Z pudinku, cukru a mléka svaříme pudink. Necháme zchladnout pod fólií. Změklé máslo vyšleháme s moučkovým cukrem do pěny a nakonec vešleháme po lžících ještě teplý pudink.
Krémem potřeme zchladlý korpus a posypeme strouhanou čokoládou nebo jakokoliv oblíbenou posypkou (kokos, ořechy, barevné perličky).
Poznámka od kuchařky
Včera po ranní jsem musela vymyslet nějakou fofrovku k snídani a moc fantazie po hnusné šichtě mi teda nezbylo. Ale dneska je přes půl formy fuč, takže u mě dobrý ;-)
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Vlhčený řez
-
týna:já tedy upřednostňuji na krémy máslo,protože má jemnější chuť,né tolik výraznou. ale čítávám, že dost lidí užívá na krém i heru, tak to zkus, kdyžtak to dochuť třeba rumíkem,aby se trochu ztratila ta rostlinná příchuť. když není jiného zbytí a nemůžeš si svoje máslo případně z čestvé nadojenky utlouct
určitě to nějak zdoláš,držím palce
-
týna:Máslo je máslo, ale v tvém případě bych volila raději Heru než margarín typu Rama.Je tužší a máslu chuťově podobnější.
-
Vypadá to moc dobře..chci se do toho zítra pustit, ale nemám máslo, jsem na chatě na samotě, takže není kde ho obstarat..manžel se vrací až zítra, chci ho překvapit, lze máslo něčím nahradit? Mám margarín Ramu a nebo Heru...?
-
jasmina:teplý tak, aby se dal jíst
-
Mám dotaz,prosím jak teplý má být puding mám ho nechat zchladnout.nebo má být ještě teplý.Děkuji
-
Vyzkoušeno a chválím ještě s plnou pusou
. Ještě jsem pod krém nakrájela banány a nahoru dala vrstu karamelové šlehačky.
Uspěch zaručen.
-
ruzena:Rous super
a ještě víc super, že chutnalo
-
Tak susedo dneska jsem prubla tento tvůj řez a mám na něj jen samou chválu
je vynikající
málo sladký a opravdu není suchý
přidala jsem s dovolením fotku mého výtvoru,ale není ta fotka tak dokonalá,jako tvá,ale řez je báječný
bodík jsem už dala,tak zbývá jen baštit
jo a krém mám trošku jiný,neměla jsem vanilkový pudink,tak posloužil čokoládový a místo másla jsem použila tvaroh
-
Po noční, takže s přivřenýma očima
a navíc hnusné šichtě
Klobouk dolů
Včera večer jsem pekla - po denním běžném maratonu v práci a doma
Výborné
-
Koubkova:tak to je znamka toho,jak se ti to prima povedlo
-
Už je snědeno a to jsem ho pekla dnes ráno
-
Koubkova:tak to mám radost
a fotěnka by nebyla?
-
Mizí před očima
-
Chtěla bych u vás snídat, bože, taková nádhera o všedním dnu, jak potom u vás vypadá zákusek k nedělní kávičce...!!!???
-
srettičko, děkuji.
Měla jsem obavu, aby se korpus nesrazil, když do něj budu šťouchat za tepla.