Vlhčený řez

srettka Kuchařka: srettka

Moučníky , Krémy, polevy, náplně, Řezy 43 názorů

Suroviny

5 vajec
3 PL cukru krupice
5 PL oleje
7 PL polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
Na karamelový rozvar:
1 smetana ke šlehání
3 PL cukru krupice na karamel
Na krém:
1/2 kostky másla
1/2 pudinkového prášku
200 ml mléka
1 PL cukru krupice
1 PL moučkového cukru
čokoláda na posyp
Recept si zatím oblíbilo 34 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Celá vejce, cukr a olej vyšleháme do pěny. Lehce vmícháme mouku a nakonec prášek do pečiva.

  2. Do vystříkané, nebo vymazané a vysypané formy nalejeme těsto a pečeme na cca 160°C asi 30 minut - zkontrolujeme špejlí upečenost.

  3. Mezitím zkaramelizejeme v kastrůlku 3 PL cukru a když je zlatohnědý, opatrně do něj vmícháme smetanu. Necháme rozvařit.

  4. Upečený korpus propícháme pomocí druhého konce vařečky a pomocí lžíce prolíváme horkým karamelovým rozvarem.

  5. Z pudinku, cukru a mléka svaříme pudink. Necháme zchladnout pod fólií. Změklé máslo vyšleháme s moučkovým cukrem do pěny a nakonec vešleháme po lžících ještě teplý pudink.

  6. Krémem potřeme zchladlý korpus a posypeme strouhanou čokoládou nebo jakokoliv oblíbenou posypkou (kokos, ořechy, barevné perličky).

Poznámka

Včera po ranní jsem musela vymyslet nějakou fofrovku k snídani a moc fantazie po hnusné šichtě mi teda nezbylo. Ale dneska je přes půl formy fuč, takže u mě dobrý ;-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 813 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vlhčený řez

  • srettka srettka(autorka receptu)

    týna:já tedy upřednostňuji na krémy máslo,protože má jemnější chuť,né tolik výraznou. ale čítávám, že dost lidí užívá na krém i heru, tak to zkus, kdyžtak to dochuť třeba rumíkem,aby se trochu ztratila ta rostlinná příchuť. když není jiného zbytí a nemůžeš si svoje máslo případně z čestvé nadojenky utlouct;-)určitě to nějak zdoláš,držím palce;-):yes:

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    týna:Máslo je máslo, ale v tvém případě bych volila raději Heru než margarín typu Rama.Je tužší a máslu chuťově podobnější.

    Odpovědět

  • týna týna(neregistrovaná)

    Vypadá to moc dobře..chci se do toho zítra pustit, ale nemám máslo, jsem na chatě na samotě, takže není kde ho obstarat..manžel se vrací až zítra, chci ho překvapit, lze máslo něčím nahradit? Mám margarín Ramu a nebo Heru...?

    Odpovědět

  • srettka srettka(autorka receptu)

    jasmina:teplý tak, aby se dal jíst;-)

    Odpovědět

  • jasmina jasmina(neregistrovaná)

    Mám dotaz,prosím jak teplý má být puding mám ho nechat zchladnout.nebo má být ještě teplý.Děkuji:-?

    Odpovědět

  • kamila29 kamila29

    Vyzkoušeno a chválím ještě s plnou pusou :-p. Ještě jsem pod krém nakrájela banány a nahoru dala vrstu karamelové šlehačky.
    Uspěch zaručen :yes:.

    Odpovědět

  • srettka srettka(autorka receptu)

    ruzena:Rous super:-! a ještě víc super, že chutnalo;-):yes::yes:

    Odpovědět

  • ruzena ruzena

    Tak susedo dneska jsem prubla tento tvůj řez a mám na něj jen samou chválu:-K:-)):yes:je vynikající:yes:málo sladký a opravdu není suchý:yes:přidala jsem s dovolením fotku mého výtvoru,ale není ta fotka tak dokonalá,jako tvá,ale řez je báječný:-)):yes::yes::yes:bodík jsem už dala,tak zbývá jen baštit:-pjo a krém mám trošku jiný,neměla jsem vanilkový pudink,tak posloužil čokoládový a místo másla jsem použila tvaroh:-D:-D

    Odpovědět

  • Sarovka Sarovka

    Po noční, takže s přivřenýma očima;-):-) a navíc hnusné šichtě:-D:-)) Klobouk dolů:yes::-K:-K Včera večer jsem pekla - po denním běžném maratonu v práci a doma;-) Výborné:yes:

    Odpovědět

  • srettka srettka(autorka receptu)

    Koubkova:tak to je znamka toho,jak se ti to prima povedlo;-):yes:

    Odpovědět

  • Koubkova Koubkova

    Už je snědeno a to jsem ho pekla dnes ráno:-p

    Odpovědět

  • srettka srettka(autorka receptu)

    Koubkova:tak to mám radost:-8 a fotěnka by nebyla?;-)

    Odpovědět

  • Koubkova Koubkova

    Mizí před očima:-p:yes:

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Chtěla bych u vás snídat, bože, taková nádhera o všedním dnu, jak potom u vás vypadá zákusek k nedělní kávičce...!!!???

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    srettičko, děkuji. :-O Měla jsem obavu, aby se korpus nesrazil, když do něj budu šťouchat za tepla.

    Odpovědět

1 2 3

Tématické fráze: zamrazení máslového krému vitacitový zákusek vlhčení korpusů kardinálovy řezy recept řezy s máslový krém řez zamrazeni krém zamrazení šlehačky vlhčený korpus zamrazeni kremu luxus řez krém do mrazáku vlhceni dortu vlhčení korpusu dortu máslový krém nezdrcnul krém z topingu jak udělat krém aby se mi nezdrcnul pudinkové řezy s oky dorty podkova k zlaté svatbě top recepty rezy

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít