Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 672 kJ / 639 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,00 g |
Tuky | 36,16 g |
Vláknina | 23,10 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 31 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 63,92 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cuketu dáme aspoň na pol dňa do chladničky (pokiaľ ju tam nedržíme), aby dobre vychladla.
Krok 2: Potom ju nastrúhame na tenké plátky.
Krok 3: Zmiešame olej, šťavu, med, soľ a čierne korenie a spolu s drveným cesnakom a makom pridáme k cukete a dobre, ale opatrne premiešame.
Podávame ihneď.
Podávame ihneď.
Zveřejněno 13. 8. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cuketový salát s mákem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7K6A
Moje poznámka
Cuketový salát s mákem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7K6A
Nejnovější recepty
Jahodový jogurt
Přidáno před 8 hodinami
Lotus poháry s ovocem
Přidáno před 15 hodinami
Rýže s brokolicí, kapií, žampiony a kukuřicí
Přidáno před 21 hodinami
Bramborové chipsy z HF
Přidáno 13. 6. 2025 06:00
Grilovací marináda s polotmavým pivem
Přidáno 12. 6. 2025 21:11
Kachní játra s uzeným bůčkem na bílém víně
Přidáno 12. 6. 2025 21:06
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koprová polévka
Radka61 před 1 hodinou
Jednoduchý (ovocný) broskvový koláč s medem
La Bete před 3 hodinami
Jahodové smoothie
Valis před 9 hodinami
Jihočeský kynutý koláč
Vlasti80 před 10 hodinami
Plněná kuřecí prsa se šťouchaným smetanovým bramborem
Moanka před 10 hodinami
Hrníčkový ovocný koláč
Papucel před 11 hodinami
Domácí okurková a jahodová šťáva
TotalMudla před 12 hodinami
Ražniči v pomalém hrnci
radekfiala před 12 hodinami
Borůvkový táč
Eviip před 12 hodinami
Kuřecí v rajčatovo česnekové omáčce s krupicovými nočky
Jan Nemec před 15 hodinami
Tématické fráze:
cuketový salát,
salát z cukety,
cuketový salát recept,
recepty cuketa salát,
cuketa s mákem
Suroviny:
cuketa,
olej olivový,
šťáva citronová,
med,
mák,
česnek,
pepř,
sůl
Komentáře (10)
Vypadá to hodně divoce…ale výsledek…
Opět inspirace Ottolenghiho „Kuchařka“, místo koriandru pažitka. Já jsem nějak k čerstvému koriandru pořád nenašla cestu.
Postup
Rýžový ocet a cukr dáme do misky - poměr dle chuti, já cca 1 PL octu a 1 KL cukru, necháme chvíli stát, aby se cukr rozpustil, ochutnáme a ev. chuť doladíme, lehce osolíme. Přidáme papričku na jemné plátky, nakrájenou pažitku a trochu máku.¨
Okurku neloupeme ale zbavíme středu s jadérky, nakrájíme na libovolné větší kousky.
Vložíme do misky s ostatními ingrediencemi, promícháme a necháme chvíli odležet.
Před podáváním slijeme vypocenou tekutinu.
Přidávám fotku.
Jj, rýžový je jiný:
Je jemnější (5%) než kvasný lihový (můj nejoblíbenější)
Já se na něj naučil přes sushi
Chuťově je méně aromatický (pro mě méně zapáchající
No, především ale záleží na zvyku... Já v cizině než na zel. salát dát místní octy, tak raději citron