Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 672 kJ / 639 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,00 g |
Tuky | 36,16 g |
Vláknina | 23,10 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 31 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 63,92 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cuketu dáme aspoň na pol dňa do chladničky (pokiaľ ju tam nedržíme), aby dobre vychladla.
Krok 2: Potom ju nastrúhame na tenké plátky.
Krok 3: Zmiešame olej, šťavu, med, soľ a čierne korenie a spolu s drveným cesnakom a makom pridáme k cukete a dobre, ale opatrne premiešame.
Podávame ihneď.
Podávame ihneď.
Zveřejněno 13. 8. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cuketový salát s mákem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7K6A
Moje poznámka
Cuketový salát s mákem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7K6A
Nejnovější recepty
Korejský salát z okurek
Přidáno před 5 hodinami
Tortilly z přebytkového kvásku
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí kousky v domácí Sweet chilli omáčce
Přidáno před 12 hodinami
Grilovaný ananas s karamelem a zmrzlinou
Přidáno 16. 7. 2025 17:24:59
Zapečené barbecue fazole
Přidáno 16. 7. 2025 17:22:43
Marinovaný grilovaný kapr
Přidáno 16. 7. 2025 17:18:55
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuskusový salát - tabbouleh
Simona Maskova před 1 hodinou
Brynzová omáčka s brokolicí
Tonja před 1 hodinou
Bublanina s jogurtem
Lucie.. před 1 hodinou
Pečený čaj z čerstvého ovoce
jana.subi před 1 hodinou
Křehký mřížkový koláč
Kristinaaa před 2 hodinami
Cuketové halušky
Saratice před 3 hodinami
Obyčejná hrnková buchta s banány a malinami
Sian5 před 4 hodinami
Pikantní plněné papriky
Pizla před 4 hodinami
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Eva_caramba před 4 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Petulka89 před 4 hodinami
Tématické fráze:
cuketový salát,
salát z cukety,
cuketový salát recept,
recepty cuketa salát,
cuketa s mákem
Suroviny:
cuketa,
olej olivový,
šťáva citronová,
med,
mák,
česnek,
pepř,
sůl
Komentáře (10)
Vypadá to hodně divoce…ale výsledek…
Opět inspirace Ottolenghiho „Kuchařka“, místo koriandru pažitka. Já jsem nějak k čerstvému koriandru pořád nenašla cestu.
Postup
Rýžový ocet a cukr dáme do misky - poměr dle chuti, já cca 1 PL octu a 1 KL cukru, necháme chvíli stát, aby se cukr rozpustil, ochutnáme a ev. chuť doladíme, lehce osolíme. Přidáme papričku na jemné plátky, nakrájenou pažitku a trochu máku.¨
Okurku neloupeme ale zbavíme středu s jadérky, nakrájíme na libovolné větší kousky.
Vložíme do misky s ostatními ingrediencemi, promícháme a necháme chvíli odležet.
Před podáváním slijeme vypocenou tekutinu.
Přidávám fotku.
Jj, rýžový je jiný:
Je jemnější (5%) než kvasný lihový (můj nejoblíbenější)
Já se na něj naučil přes sushi
Chuťově je méně aromatický (pro mě méně zapáchající
No, především ale záleží na zvyku... Já v cizině než na zel. salát dát místní octy, tak raději citron