Cuketový salát s mákem

tejaja Kuchařka: tejaja

Saláty 8 názorů

Suroviny

1 cuketa
3 lžíce olivového oleje
1 lžíce citronové šťávy
1 lžička medu
2 lžičky nemletého máku
2 drcené stroužky česneku
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Cuketu dáme aspoň na pol dňa do chladničky (pokiaľ ju tam nedržíme), aby dobre vychladla.

  2. Potom ju nastrúhame na tenké plátky.

  3. Zmiešame olej, šťavu, med, soľ a čierne korenie a spolu s drveným cesnakom a makom pridáme k cukete a dobre, ale opatrne premiešame.
    Podávame ihneď.

Poznámka

Recept je z knihy Šaláty s láskou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 38 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Cuketový salát s mákem

  • Manelka Manelka

    Zaujal mě tam mák. Vyzkoušeno a výsledek je moc dobrý. Dávám bodík a díky. :yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    casino: Díky za info. Skutočne nemám páru, akú má chuť. Už len kvôli tomu by som si ho mala kúpiť. :-D

    Odpovědět

  • casino casino

    tejaja: Eja57:
    Jj, rýžový je jiný:
    Je jemnější (5%) než kvasný lihový (můj nejoblíbenější) :-)
    Já se na něj naučil přes sushi:-)
    Chuťově je méně aromatický (pro mě méně zapáchající;-) než vinný či jablečný
    No, především ale záleží na zvyku... Já v cizině než na zel. salát dát místní octy, tak raději citron:yes: nebo nic

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Eja57: Díky za radu, asi si ho kúpim. :-D

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    tejaja: Používám ho zcela výjimečně, ale tady jsem se držela Ottolenghiho ( kromě koriandru) a bylo to jako vždy - skvělé. Asi by šel vinný ocet nebo jiný, jablečný, ale přece jen ten rýžový má trochu jinou chuť.

    Odpovědět

  • Angel 666 Angel 666

    Mně se taky líbí ten mák, ostatně já mám ráda mák všude ;-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Eja57: Ďakujem za fotku. :-K Tvoj recept ma zaujal, chcem sa spýtať, musí byť použitý ryžový ocot? Aké máš s ním skúsenosti? Ryžový ocot totiž nepoužívam. ;-)

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Podobný recept mám na Labu:
    Vypadá to hodně divoce…ale výsledek…
    Opět inspirace Ottolenghiho „Kuchařka“, místo koriandru pažitka. Já jsem nějak k čerstvému koriandru pořád nenašla cestu.
    Postup
    Rýžový ocet a cukr dáme do misky - poměr dle chuti, já cca 1 PL octu a 1 KL cukru, necháme chvíli stát, aby se cukr rozpustil, ochutnáme a ev. chuť doladíme, lehce osolíme. Přidáme papričku na jemné plátky, nakrájenou pažitku a trochu máku.¨
    Okurku neloupeme ale zbavíme středu s jadérky, nakrájíme na libovolné větší kousky.
    Vložíme do misky s ostatními ingrediencemi, promícháme a necháme chvíli odležet.
    Před podáváním slijeme vypocenou tekutinu.
    Přidávám fotku.

    Odpovědět

Tématické fráze: cuketový salát salát z cukety cuketový salát recept recepty cuketa salát cuketa s mákem

Zapomněl/a jsem heslo