Cuketový salát s mákem
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 2 672 kJ / 639 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,00 g |
Tuky | 36,16 g |
Vláknina | 23,10 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 31 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 63,92 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept je z knihy Šaláty s láskou.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 8. 2019 07:16
Zaujal mě tam mák. Vyzkoušeno a výsledek je moc dobrý. Dávám bodík a díky.
13. 8. 2018 19:57
casino: Díky za info. Skutočne nemám páru, akú má chuť. Už len kvôli tomu by som si ho mala kúpiť.
13. 8. 2018 19:20
tejaja: Eja57:
Jj, rýžový je jiný:
Je jemnější (5%) než kvasný lihový (můj nejoblíbenější)
Já se na něj naučil přes sushi
Chuťově je méně aromatický (pro mě méně zapáchající než vinný či jablečný
No, především ale záleží na zvyku... Já v cizině než na zel. salát dát místní octy, tak raději citron nebo nic
Jj, rýžový je jiný:
Je jemnější (5%) než kvasný lihový (můj nejoblíbenější)
Já se na něj naučil přes sushi
Chuťově je méně aromatický (pro mě méně zapáchající než vinný či jablečný
No, především ale záleží na zvyku... Já v cizině než na zel. salát dát místní octy, tak raději citron nebo nic
13. 8. 2018 18:59
Eja57: Díky za radu, asi si ho kúpim.
13. 8. 2018 18:52
tejaja: Používám ho zcela výjimečně, ale tady jsem se držela Ottolenghiho ( kromě koriandru) a bylo to jako vždy - skvělé. Asi by šel vinný ocet nebo jiný, jablečný, ale přece jen ten rýžový má trochu jinou chuť.
13. 8. 2018 18:46
Mně se taky líbí ten mák, ostatně já mám ráda mák všude
13. 8. 2018 18:36
Eja57: Ďakujem za fotku. Tvoj recept ma zaujal, chcem sa spýtať, musí byť použitý ryžový ocot? Aké máš s ním skúsenosti? Ryžový ocot totiž nepoužívam.
13. 8. 2018 18:32
Podobný recept mám na Labu:
Vypadá to hodně divoce…ale výsledek…
Opět inspirace Ottolenghiho „Kuchařka“, místo koriandru pažitka. Já jsem nějak k čerstvému koriandru pořád nenašla cestu.
Postup
Rýžový ocet a cukr dáme do misky - poměr dle chuti, já cca 1 PL octu a 1 KL cukru, necháme chvíli stát, aby se cukr rozpustil, ochutnáme a ev. chuť doladíme, lehce osolíme. Přidáme papričku na jemné plátky, nakrájenou pažitku a trochu máku.¨
Okurku neloupeme ale zbavíme středu s jadérky, nakrájíme na libovolné větší kousky.
Vložíme do misky s ostatními ingrediencemi, promícháme a necháme chvíli odležet.
Před podáváním slijeme vypocenou tekutinu.
Přidávám fotku.
Vypadá to hodně divoce…ale výsledek…
Opět inspirace Ottolenghiho „Kuchařka“, místo koriandru pažitka. Já jsem nějak k čerstvému koriandru pořád nenašla cestu.
Postup
Rýžový ocet a cukr dáme do misky - poměr dle chuti, já cca 1 PL octu a 1 KL cukru, necháme chvíli stát, aby se cukr rozpustil, ochutnáme a ev. chuť doladíme, lehce osolíme. Přidáme papričku na jemné plátky, nakrájenou pažitku a trochu máku.¨
Okurku neloupeme ale zbavíme středu s jadérky, nakrájíme na libovolné větší kousky.
Vložíme do misky s ostatními ingrediencemi, promícháme a necháme chvíli odležet.
Před podáváním slijeme vypocenou tekutinu.
Přidávám fotku.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 4 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 7 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 10 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 13 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 13 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Jednoduchý bramborový guláš s fazolemi
Golian uvařila před 44 minutami
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
Kamil@ uvařila před 4 hodinami
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 4 hodinami
Mazanec pro Irenku
klara492 uvařila před 5 hodinami
Zapečené kuře s nádivkou
Lucamazi uvařila před 5 hodinami
Babiččiny blbouny
Witoraz uvařila před 5 hodinami
Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Irena26 uvařila před 6 hodinami
Šopák
MarinetteQueen3 uvařila před 6 hodinami
Tvarohové lívance
Jana.pirova@seznam.cz uvařil před 7 hodinami
Velikonoční beránek
Lusyl uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Špenátovou roládu si oblíbí i odpůrci této zeleniny: Sušená rajčata a sýr z ní dělají kulinářský zážitek
Co se jedlo za války: Recepty na vánočku bez vajec, med z margarínu nebo krém skoro z ničeho můžete zkusit i dnes
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Další recepty
Tématické fráze: cuketový salát salát z cukety cuketový salát recept recepty cuketa salát cuketa s mákem
Suroviny: cuketa, olej olivový, šťáva citronová, med, mák, česnek, pepř, sůl
Cuketový salát s mákem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7K6A
8 názorů