Kotletky ze selete na bylinkách

Colombo65 Kuchař: Colombo65

Doba přípravy: 60 minut + naložení masa 4 porce Vepřové maso 8 názorů

Suroviny

1 kg vepřových kotlet ze selete
1 PL Italského koření
olej
sůl
hladká mouka
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kotletky ze selete nasekáme na cca 2 cm široké porce i s kůží, která je velmi tenká a následně po upečení velmi lahodná. Kotletky osolíme a posypeme směsí koření bylinek ITALIAN a lehce pokapeme olejem.

  2. Takto naložené kotletky, uložíme do chladna na dobu cca 24 hodin.

  3. Poté si na steakové pánvi rozpálíme trochu oleje a vložíme porce kotlet. Opečeme je do zlatavé barvy z obou stran a následně přendáme do pekáče.

  4. Pekáč vyložíme pečicím papírem, lehce podlijeme vodou a přikryjeme kusem pečícího papíru a následně pekáč přiklopíme víkem pekáče.

  5. Při střední teplotě pečeme přikryté cca 1 hodinu – kdy je maso krásně měkké. Maso má svoji specifickou chuť a je velmi lahodné, proto použité koření zcela dostačuje, neboť není potlačena vlastní chuť mladého masa. Poté co je maso krásně měkké, tak ho vyjmeme.

  6. Vzniklou trochu šťávy dohustíme dle potřeby trochou vody, ve které rozmícháme malinké množství hladké mouky a vytvoříme šťávu nám vyhovující hustoty. Podáváme s bramborovou kaší.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 63 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kotletky ze selete na bylinkách

Tématické fráze: selečí kotleta selečí kotleta recepty naložení selete kančí sele selečí kotlety selečí kotletky selečí kotleta recept jak upravit sele steak ze selete vepřové na bylinkách selečí kotletka kančí sele recept pecene sele kotleta guláš z mladého selete guláš z mladého selete jak naložit kotletu na steak recept selečí kotleta veprova kotleta ze selete recept kančí sele recepty sele