Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krkovička pod peřinkou z mozzarelly

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Náročný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 723 kJ /
1 129 kcal
Bílkoviny98,86 g
Tuky46,88 g
Vláknina16,12 g
Cholesterol 245 mg
Sodík 1,92 g
Sůl4,67 g
Sacharidy72,53 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do pekáčku vymazaného sádlem nebo olejem na jemně pokrájenou cibuli s nasekaným česnekem a snítkou rozmarýnu položíme osolené a opepřené plátky libovější krkovičky. Přidáme tři čtyři lžíce vody nebo piva, pekáček zakryjeme alobalem a vložíme do trouby předehřáté na 200 stupňů na cca 40 minut (dle síly plátků) péct do měkka. Krok 2: Během pečení masa připravíme přílohu (těstoviny nebo brambory) a mozzarellovou směs, kterou uděláme tak, že mozzarellu nastrouháme a smícháme s jemně pokrájenou šunkou a sušenými rajčaty. Krok 3: Plátky měkké krkovičky odklopíme, je-li třeba, trošku podlijeme a přidáme rozpustit ořech másla. Nebo máslo vynecháme a přidáme s vodou nebo vývarem maličko solamylu, abychom měli více sosu na přelití přílohy (vše dle vlastní chuti), na měkké plátky rozdělíme směs a vložíme zpět do trouby krátce dopéct, jen aby se směs na plátcích rozprostřela. Krok 4: Podáváme s připravenou přílohou.

Zveřejněno 1. 2. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j47v

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j47v

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
krkovička pod peřinou, krkovička s peřinou, krkovicka s perinkou, krkovička peřina, mozzarella recepty, krkovička sušená rajčata mozzarella

Suroviny:
krkovička bez kosti, sádlo, rozmarýn, česnek, sůl, pepř celý, cibule, máslo, sýr mozzarella, šunka sušená, rajče sušené

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu