Adventní kuře s marmeládou z červeného zelí
Pokud chcete na adventní neděli ohromit rodinu opravdu zajímavým pokrmem, zkuste náš recept. Suroviny jsou dostupné, kombinace dochucení masa netradiční a výsledek chutný a svátečně vyladěný.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 120 kJ / 1 941 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 34,98 g |
Tuky | 40,69 g |
Vláknina | 66,22 g |
Cholesterol | 13 mg |
Sodík | 2,37 g |
Sůl | 4,50 g |
Sacharidy | 334,42 g |
Postup přípravy
Krok 1: Česnek prolisujeme. Z citronu nastrouháme pouze žlutou část kůry. Všechny suroviny na marinádu poté smícháme.
Krok 2: Kuřecí kousky omyjeme, osušíme, ze všech stran potřeme marinádou, naskládáme do pečicí nádoby, do které jsme narovnali plátky másla a necháme 1/2 hodiny při pokojové teplotě uležet.
Krok 3: Poté přidáme do pekáčku přepůlenou paličku česneku, skořici, badyán, rozmarýn a citron, do kterého jsme zapíchli hřebíčky. Skořici a badyán položíme na maso. Lehce podlijeme trochou vody a při 120 °C pečeme přikryté 4 hodiny.
Krok 4: Po uplynutí doby odkryjeme, skořici a badyán přendáme z masa přímo do výpeku, zvýšíme teplotu na 150 °C a ještě 1 hodinu dopékáme. Poléváme výpekem.
Krok 5: Červenou cibuli nakrájíme nadrobno, necháme na oleji zesklovatět, přidáme třtinový cukr a jemně zkaramelizujeme.
Krok 6: K cibuli přidáme nakrájené zelí, nastrouhaný zázvor, nakrájené jablko, sůl, kmín, citronovou šťávu a zalijeme jablečným džusem. Za občasného míchání dusíme doměkka. Dle potřeby podléváme jablečným džusem. Nakonec vmícháme rybízovou marmeládu a rozmixujeme.
Krok 7: Podáváme s bramborovým knedlíkem.
Zveřejněno 30. 11. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Adventní kuře s marmeládou z červeného zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6K1V
Moje poznámka
Adventní kuře s marmeládou z červeného zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6K1V
Nejnovější recepty
Vrabec moravskočeský
Přidáno před 11 hodinami
Rybíz jako brusinky podle Petry Burianové
Přidáno před 19 hodinami
Koláč s rybízem, muchovníkem a drobenkou
Přidáno 13. 7. 2025 14:35:01
Vepřové plátky pečeně v pikantní směsi
Přidáno 13. 7. 2025 14:23:11
Marinované kotlety s koriandrem
Přidáno 12. 7. 2025 18:41:50
Makový dortík
Přidáno 12. 7. 2025 18:37:15
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí špízy
Renata1988 před 2 hodinami
Kuře neskutečně dobré
Adrienalis před 3 hodinami
Žampiony - snadno a rychle
Kajkajak před 4 hodinami
Meruňkový koláč výborný
Ennia před 9 hodinami
Hovězí na divoko pro pamětníky
wolfboss před 10 hodinami
Rajčatovo-okurkový salát s mátou
Dasaja před 12 hodinami
Květák pečený v sýrové strouhance
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 13 hodinami
Brokolicový nákyp
Helen.salemiynah před 13 hodinami
Jablíčková rychlovka
Fitulka před 14 hodinami
Fazolová polévka s uzeným masem
Kajkajak před 14 hodinami
Tématické fráze:
adventni jidla,
marmeláda ze zeli,
adventni obed recept,
adventní menu recept,
adventni menu,
adventni jidlo,
marmeládové zelí,
adventní oběd,
adventní menu recepty,
recepty na adventní jídla,
co na adventni obed,
adventni obed doma,
uprava cerveneho zeli,
cervene zelí s balsamico,
červené zelí na badyánu a skořici,
adventní oběd recepty,
adventní jídla recepty,
dobroty s cerveneho zeli,
recepty na adventní oběd,
kure a cervene zeli
Suroviny:
kousky kuřecí,
paprika sušená sladká,
koření kari,
med,
omáčka teriaky,
česnek,
kůra citronová,
šťáva citronová,
olej olivový,
sůl,
pepř mletý,
česnek,
skořice celá,
badyán,
koření hřebíček,
citron,
rozmarýn,
máslo,
zelí červené,
cibule červená,
džus jablečný,
jablko,
cukr třtinový,
zázvor,
marmeláda rybízová,
sůl,
kmín celý,
citron
Komentáře (27)
u tvých receptů a jejich presentace se tají dech, přechází zrak a nedostává se slov
Holky, moc dekuji za zajem..