Krkovička pod hraškovou peřinkou

isindy Kuchařka: isindy

4 porce Vepřové maso 12 názorů

Suroviny

4 větší vepřové krkovičky
1 palice česneku
olej
sůl
1/2 Masoxu
4 lžíce pikantní hrašky
voda
1 vejce
1 lžíce hořčice
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové kotlety naklepeme, osolíme, dáme do misky spolu s plátky česneku, celé zalijeme olejem a necháme do druhého dne přikryté marinovat. Poté oškrábneme z krkovičky přilepený česnek a na česnekovém oleji z naložení zprudka orestujeme.

  2. Orestovanou krkovici dáme do pekáčku, podlijeme do ¾ vodou, přidáme Masox a přikryté pečeme cca 20 minut. Česnekové plátky osmažíme dorůžova na zbytku česnekového oleje a dáme na papírovou utěrku.

  3. Hrašku smícháme s vodou na řidší kašičku a za stálého míchání provaříme jako bešamel – vodu postupně doplňujeme podle toho, jak směs houstne. Konečná konzistence by měla být jako hustý krém. Směs necháme lehce vychladnout, vmícháme hořčici a žloutek a podle chuti osolíme.

  4. Z bílku a trochy soli vyšleháme tuhý sníh.

  5. Na upečené měkké plátky masa dáme vrstvu hrašky, na ni trochu sněhu a krátce zapečeme na 250°C – do zrůžovění sněhu.

  6. Při servírování posypeme hraškovo-sněhovou peřinku křupaným česnekem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krkovička pod hraškovou peřinkou

  • misza misza

  • Dana Churanova Dana Churanova

    Ivčo,mňam:-p:-p:-p

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    :-)Já mám hlad:-Oa tady takové nadělení:-*príma recept:-p+5:yes:a krásné fotky:-K

    Odpovědět

  • isindy isindy(autor receptu)

    chocolade, já se nezlobím ;-), jen beru, že ne pro každého je práce s compem každodenní chleba :-)

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    Ivo,to je ale pořádná duchna.:yes: Nezbylo,že ne?:-p:-p:yes:

    Odpovědět

  • chocolate chocolate(neregistrovaný)

    Ivo, doufám, že mi promineš..holky stačí hodit do vyhledavače výraz a vyjede vám hafo odkazů;-).

    Odpovědět

  • isindy isindy(autor receptu)

    Jenny, v pohodě, ráda poradím ;-)

    Odpovědět

  • Jenny Jenny

    Isahu dík,--chocolate:nemůžu taky vědět všecko,když jsem tady,tak pro také blbce jako já,to má byt vysvětlené...och bože...

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    chocolate, každý v tom neumí chodit, popravdě, já taky moc ne.Google mi moc nepomůže, když hrašku neseženu tady.;-)
    Jo, Ivo, mimochodem...PLUS..:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • chocolate chocolate(neregistrovaný)

    Hraška je směs na obalování atd...
    Jenny, co takhle použít Google?

    Odpovědět

  • isindy isindy(autor receptu)

    Jenny, jukni na http://www.ceria.cz/, tam se o ní dočteš poměrně dost ;-) já jsem ji koupila na farmářských trzích :-)

    Odpovědět

  • Jenny Jenny

    :-?co je to hraška:-?vypadá to hezky:yes:;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: bešamel z hrašky jak marinovat maso plátky z krkovičky recepty na krkovíčku veprova krkovice pod perinkou kotleta pod sněhovou peřinou krkovička a bešamel krkovice pod perinkou recept z vepřové krkovičky vareni recepty peceme krkovicku vepřové kotlety v hořčici s porkem vepřové kotlety v hořčici s porkem