Postup přípravy
Obalíme v Pragandě a dáme do nádoby na 7 dní do chladna - já dávám do ledničky. Krok 2: Po 7 dnech vyndám a opláchnu.
Po té povařím ve vodě 75°C 2,5 až 3 hodiny - nechám oschnout. Krok 3: Udím na buku 3,5 hodiny na 65 °C , nechám zchladnout a pak obalím v koření, které jsem smíchal na misce - v tom špek obalím.
Poté zabalím do potravinářské fólie a dám do ledničky aspoň na dva dny, pak konzumuji.
Zveřejněno 13. 4. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Uzený špek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RAXY
Moje poznámka
Uzený špek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RAXY
Nejnovější recepty
Kuřecí špenátová roláda s tarhoňou
Přidáno před 1 hodinou
Krémová tarhoňa s tuňákem a cottage sýrem
Přidáno před 12 hodinami
Jahodové cheesecake řezy
Přidáno před 13 hodinami
Bezlepkové ovocné knedlíky
Přidáno 9. 6. 2025 17:01
Karamelová kaše s jahodami
Přidáno 9. 6. 2025 14:03
Mléčná omáčka s česnekovými výhonky
Přidáno 9. 6. 2025 12:21
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová krkovice s gulášovou šťávou
Aknytsirk před 44 minutami
Jahodový džem
danakejklickova88 před 1 hodinou
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Ryskova7 před 1 hodinou
Koprová omáčka
Obcasna_kucharka před 3 hodinami
Rychlé tvarohové knedlíky
Edibara před 5 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Michaelka93 před 8 hodinami
Tvarohové koblížky (rychlé a chutné)
Kacenecka před 9 hodinami
Holandské řízky
Ala17 před 9 hodinami
Čína od Ajveny
Buba48 před 12 hodinami
Babiččiny kedlubny na smetaně
nespokojenost před 13 hodinami
Tématické fráze:
domácí uzený špek recept,
uzeny špek,
domácí uzený spek,
jak udit špek,
domaci spek,
špek,
jak vyudit špek,
špek recept,
uzený špek recept,
spek obaleny,
domácí špek-recept,
špek je sádlo,
recept na uzený spek,
recept na domácí špek,
uzený špek recepty,
domácí špek recept,
recepty na domácí uzený špek,
recept na špek,
jak vyudit sadlo,
špek v ledničce
Suroviny:
sádlo,
praganda,
koření adžika,
gyros
Komentáře (1)