Postup přípravy
Obalíme v Pragandě a dáme do nádoby na 7 dní do chladna - já dávám do ledničky. Krok 2: Po 7 dnech vyndám a opláchnu.
Po té povařím ve vodě 75°C 2,5 až 3 hodiny - nechám oschnout. Krok 3: Udím na buku 3,5 hodiny na 65 °C , nechám zchladnout a pak obalím v koření, které jsem smíchal na misce - v tom špek obalím.
Poté zabalím do potravinářské fólie a dám do ledničky aspoň na dva dny, pak konzumuji.
Zveřejněno 13. 4. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Uzený špek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RAXY
Moje poznámka
Uzený špek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RAXY
Nejnovější recepty
Oříškové oválky
Přidáno před 8 hodinami
Domácí těstoviny s pečeným kuřetem
Přidáno před 11 hodinami
Mandarinková roláda z bílků
Přidáno před 11 hodinami
Tyčinky se sýrem a kmínem
Přidáno před 12 hodinami
Pečená uzená krkovice s bramborovým knedlíkem a kysaným zelí
Přidáno před 12 hodinami
Smažený candát na másle podle Marka Raditsche
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí utopenci
mmmMichal před 5 hodinami
Rychlá rajská omáčka
vladhn před 6 hodinami
Červená polévka s pohankou
Bretik před 7 hodinami
Kokosové cukroví ze strojku
dejvi01 před 8 hodinami
České buchty
abigail.horynova před 8 hodinami
Pomazánka Palivec
Jarda1972 před 8 hodinami
Kynutý čert a Mikuláš (pajtáše)
JanaPav před 8 hodinami
Nejlepší vyprošťovací česnečka
Patoja před 9 hodinami
Marinovaná křidélka z horkovzdušné fritézy
Fijajda před 9 hodinami
Koule v rajdě - dietní a skvělé
Jan Nemec před 12 hodinami
Tématické fráze:
domácí uzený špek recept,
uzeny špek,
domácí uzený spek,
jak udit špek,
domaci spek,
špek,
jak vyudit špek,
špek recept,
uzený špek recept,
spek obaleny,
domácí špek-recept,
špek je sádlo,
recept na uzený spek,
recept na domácí špek,
uzený špek recepty,
domácí špek recept,
recepty na domácí uzený špek,
recept na špek,
jak vyudit sadlo,
špek v ledničce
Suroviny:
sádlo,
praganda,
koření adžika,
gyros
Komentáře (1)