Postup přípravy
Obalíme v Pragandě a dáme do nádoby na 7 dní do chladna - já dávám do ledničky. Krok 2: Po 7 dnech vyndám a opláchnu.
Po té povařím ve vodě 75°C 2,5 až 3 hodiny - nechám oschnout. Krok 3: Udím na buku 3,5 hodiny na 65 °C , nechám zchladnout a pak obalím v koření, které jsem smíchal na misce - v tom špek obalím.
Poté zabalím do potravinářské fólie a dám do ledničky aspoň na dva dny, pak konzumuji.
Zveřejněno 13. 4. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Uzený špek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RAXY
Moje poznámka
Uzený špek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RAXY
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 5 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 11 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 12 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 15 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 16 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno 1. 9. 2025 21:09:47
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 3 hodinami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 3 hodinami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 3 hodinami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 3 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 3 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 3 hodinami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 3 hodinami
Krkovička po farářsku
Olympus před 4 hodinami
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 4 hodinami
Nejlepší litý perník
Noumik před 4 hodinami
Tématické fráze:
domácí uzený špek recept,
uzeny špek,
domácí uzený spek,
jak udit špek,
domaci spek,
špek,
jak vyudit špek,
špek recept,
uzený špek recept,
spek obaleny,
domácí špek-recept,
špek je sádlo,
recept na uzený spek,
recept na domácí špek,
uzený špek recepty,
domácí špek recept,
recepty na domácí uzený špek,
recept na špek,
jak vyudit sadlo,
špek v ledničce
Suroviny:
sádlo,
praganda,
koření adžika,
gyros
Komentáře (1)